Η paloma είναι ένα από τα αγαπημένα κοκτέιλ των Mεξικανών και όχι μόνο, ενώ αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς επιλογές του καλοκαιριού.
Μερικοί πιστεύουν ότι πήρε το όνομά της από το La Paloma («Το Περιστέρι») δημοφιλές δημοτικό τραγούδι του Σεμπαστιάν Ιραντιέρ Σαλαβέρι που γράφτηκε στις αρχές της δεκαετίας του 1860. Άλλοι υποστηρίζουν ότι πρωτοφτιάχτηκε από τον θρυλικό Don Javier Delgado Corona, ιδιοκτήτη και bartender του ιστορικού bar restaurant La Capilla, στην πόλη της Τεκίλα.
Αξιοσημείωτο είναι ότι η 22η Μαΐου έχει οριστεί ως World Paloma Day (Παγκόσμια Ημέρα Paloma).
Δες λοιπόν πώς φτιάχνεται για να γιορτάσεις κι εσύ φέτος με τις φίλες σου την Παγκόσμια Ημέρα Paloma σε λίγες ημέρες
Υλικά
- 50ml λευκή τεκίλα
- 50ml χυμό γκρέιπφρουτ
- 15ml φρεσκοστυμμένο λάιμ
- 15 ml νέκταρ αγαύης
- Σόδα Pink Grapefruit
Εκτέλεση
Επιλέγουμε ένα ψηλό ιδανικά ποτήρι και περνάμε το χείλος με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ που έχουμε κόψει για το γαρνίρισμα. Στη συνέχεια βουτάμε το χείλος του ποτηριού σε ένα πιατάκι με αλάτι.
Αν θέλουμε, παραλείπουμε το αλάτι ή βάζουμε απλά πολύ λίγο.
Χτυπάμε πρώτα τα 4 υλικά μαζί με πάγο σε ένα σέικερ. Στη συνέχεια, σουρώνουμε σε ένα ποτήρι γεμάτο με πάγο. Τέλος, προσθέτουμε τη σόδα γκρέιπφρουτ. Γαρνίρουμε με μια φέτα γκρέιπφρουτ ή λάιμ.