Μια υπέροχη Panna cotta με άρωμα βανίλιας με μια απολαυστική σάλτσα φράουλας για να απολαύσετε το τέλειο επιδόρπιο ιδανικό για όλες τις περιστάσεις.
Μια απλή και εύκολη συνταγή από τον Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef – για ένα δροσιστικό γλυκό που θα σας ενθουσιάσει η υπέροχη υφή του και η εξαιρετική γεύση του!
Υλικά για την panna cotta
- 500 γρ γάλα
- 500 γρ κρέμα γάλακτος
- 180 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 2 κάψουλες βανίλιας ή τεμ φρέσκιας
- 30 γρ ζελατίνη (φύλλα)
- 1 τεμ ξύσμα λεμονιού
Υλικά για την σάλτσα φράουλας
- 1 κλ φράουλες (ψιλοκομμένες)
- 250 γρ φράουλες για γαρνίρισμα
- 300 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
- 50 γρ μέλι
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 τεμ αστεροειδή γλυκάνισο
- 1 κάψουλα βανίλια
- 2-3 κλωνάρια φρέσκο εστραγκόν ή μια κουτ. γλ. ξερό
- 2 σφηνάκια ούζο
- 1 λεμόνι χυμό
Τρόπος παρασκευής για panna cotta
Σε ένα δοχείο με κρύο νερό μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης.
Τοποθετούμε το γάλα με την ζάχαρη κ την βανίλια σε μέτρια προς δυνατή φωτιά σχεδόν να πάρει μια βράσει, προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης αφού τα στύψουμε καλά κ ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός έως ότου να λιώσου
Στην συνέχεια προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος προσέχοντας να μην μας βράσει το μείγμα. Περνάμε από μια λεπτή σήτα. Σερβίρουμε σε φορμάκια ή ποτήρια και αφήνουμε στο ψυγείο για 5-6 ώρες.
Για την σάλτσα φράουλας
Ψιλοκόβουμε τις φράουλες και τις τοποθετούμε σε ένα μπολ με την ζάχαρη,το ούζο και όλα τα μυρωδικά να μαριναριστούν για 1 ώρα, κατόπιν σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το περιεχόμενο του μπολ, προσθέτουμε το χυμό λεμόνι κ μαγειρεύουμε.
Όταν το μείγμα δέσει κ γίνει λείο προσθέτουμε κ το μέλι.
Αφήνουμε την σάλτσα να παγώσει κ σερβίρουμε με την panna cotta κ τις φρέσκες φράουλες.
Tip 1: Κόψτε στην μέση τις φρέσκες φράουλες προσθέστε λίγα φύλλα φρέσκου δυόσμου ξύσμα κ χυμό από ένα lime.
Tip 2: Αν θέλετε στην βάση των ποτηριών βάλτε μια μικρή ποσότητα σάλτσα να παγώσει, μετά την κρέμα κ αφού μείνει στο ψυγείο λίγη ακόμη σάλτσα κ φρέσκες φράουλες.
Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze”