Η σούπα πρέπει να είναι ανακουφιστική και χορταστική, και ευτυχώς αυτή η λαχανόσουπα για την απώλεια βάρους είναι αυτό και πολλά άλλα! Χάρη σε όλα τα λαχανικά, τα βότανα και τα μπαχαρικά, μπορείτε να περιμένετε έντονη γεύση και οφέλη για την υγεία, όπως άφθονες φυτικές ίνες, που μπορούν να σας βοηθήσουν να χορτάσετε.
Χρειάζεται μόνο λίγη προετοιμασία για να δημιουργήσετε αυτή την χορταστική σούπα που μπορείτε να απολαύσετε αμέσως ή να την αποθηκεύσετε για αργότερα.
Σημειώσεις Διατροφής
- Το λάχανο 1 φλιτζάνι ωμό λάχανο παρέχει το 41% των ημερήσιων αναγκών σας σε βιταμίνη C και 2 γραμμάρια φυτικών ινών—οι οποίες θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τα πράγματα σε κίνηση μέσω του πεπτικού σας συστήματος.
- Τα καρότα περιέχουν βήτα καροτίνη, μια χρωστική ουσία που τους δίνει το λαμπερό πορτοκαλί χρώμα τους και επίσης προάγει την υγεία των ματιών. Η βήτα καροτίνη είναι επίσης πρόδρομος της βιταμίνης Α, ενός ισχυρού αντιοξειδωτικού που υποστηρίζει το ανοσοποιητικό και μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση της φλεγμονής.
- Οι κόκκινες πιπεριές παρέχουν το 190% της Ημερήσιας Αξίας για βιταμίνη C ανά 1 μέτρια πιπεριά. Η βιταμίνη C είναι σημαντική για την ανοσία και είναι επίσης απαραίτητη για την επισκευή και την ανάπτυξη των ιστών του σώματος. Είναι επίσης βασικό συστατικό για την παραγωγή κολλαγόνου.
Συστατικά
- 2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- σέλινο, ψιλοκομμένο
- 1 μέτρια κόκκινη πιπεριά, ψιλοκομμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπαχαρικών της αρεσκείας σας (αποξηραμένη ρίγανη, αποξηραμένο θυμάρι, αποξηραμένο βασιλικό, αποξηραμένο δεντρολίβανο)
- ½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
- ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 κύβο λαχανικών ή ζωμό λαχανικών
- 1 μέτριο πράσινο λάχανο, κομμένο στη μέση και σε φέτες
- 1 μεγάλη ντομάτα, ψιλοκομμένη
- 2 κουταλάκια του γλυκού ξύδι από λευκό κρασί
Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα και το σέλινο. Μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, μέχρι τα λαχανικά να αρχίσουν να μαλακώνουν, για 6 με 8 λεπτά. Προσθέστε την πιπεριά, το σκόρδο, τα καρυκεύματα, το πιπέρι και το αλάτι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας, για 2 λεπτά.
Προσθέστε τον ζωμό, το λάχανο και τη ντομάτα. Αυξήστε τη φωτιά σε μέτρια προς υψηλή και αφήνετε να πάρει βράση. Μειώστε τη φωτιά για να σιγοβράσει, σκεπάστε και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν όλα τα λαχανικά, 15 με 20 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε το ξύδι.
Οδηγός κατάψυξης λαχανικών: Ποια μπορούμε να καταψύξουμε και πώς