HerNews.gr
Συνταγές

Βρώμη με γάλα αμυγδάλου για ένα δυναμωτικό πρωινό

Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή με βρώμη, ένα υλικό που πλέον χρησιμοποιείται σε πολλά είδη φαγητού  
Υλικά για 1 μερίδα
  • 1 κούπα γάλα αμυγδάλου 250ml
  • 4 κουταλιές σούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 κουταλάκι γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου
  • ½ μήλο ή μπανάνα (σε κομματάκια)
  • λίγη κανέλα
  • 1 κουταλιά σούπας ανάλατους ξηρούς κάρπους  ή σπιτική γκρανόλα ξηρών καρπών.

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε 1 κούπα γάλα αμυγδάλου και 4 κ.σ. νιφάδες βρώμης, τοποθετούμε στη φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει. Μόλις πήξει και αρχίζει και κάνει φουσκάλες κατά το βρασμό, αφήνουμε 2-3 λεπτά επιπλέον και έπειτα αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ρίχνουμε το μείγμα σε μπολ, αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά και είτε το τρώμε σαν κρέμα με 1 κ.γλ. μέλι και κανέλα είτε προσθέτουμε ψιλοκομμένο μισό μήλο ή μπανάνα ή φρέσκο φρούτο της αρεσκείας μας ή αποξηραμένα φρούτα όπως σταφίδες και 1 κουταλιά σούπας μείγμα χοντροκομμένους ανάλατους ξηρούς καρπούς (ταιριάζουν απίστευτα τα καρύδια) ή σπιτική γκρανόλα ξηρών καρπών, λίγη κανέλα και 1 κουταλάκι γλυκού μέλι ή σιρόπι σφενδάμου.

Νεότερα Άρθρα

Δροσερή σαλάτα με κολοκυθάκια κινόα και φέτα

HerNews ka

Λαγάνα ολικής άλεσης με τσάι γλυκάνισου και μαστίχα από την Εύη Κατσιώνη

georgegsp

Muffins με μπανάνα και βρώμη

HerNews ka