HerNews.gr
Συνταγές

Πεντανόστιμο ογκρατέν ζυμαρικών με μπρόκολο

Ένα πανεύκολο, νόστιμο φαγητό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη σε κάθε τραπέζι, οικογενειακό ή και γιορτινό είναι αυτό το ογκρατέν ζυμαρικών με μπρόκολο!

Το πιο πιθανό είναι τα περισσότερα υλικά να τα έχεις ήδη στο σπίτι σου, οπότε μην χάνεις χρόνο και διάβασε τη συνταγή!

Υλικά για το ογκρατέν

  • 1 ½ συσκευασία ζυμαρικά – ιδανικά πέννες ή ριγκατόνι
  • 2 κρεμμύδια ξερό
  • 1 μεγάλο μπρόκολο
  • μισό κιλό ψιλοκομμένη γαλοπούλα καπνιστή
  • 300 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 300 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 2 ποτήρι λευκό κρασί
  • 400 γρ. τυρί κρέμα
  • 600 ml κρέμα γάλακτος
  • 1 αυγό
  • 1 ½  κτγ πάπρικα καπνιστή
  • 1 κτγ μπούκοβο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στον αέρα, στους 180°C
  • Πλένουμε καλά το μπρόκολο και κόβουμε τα φουντάκια σε μικρά κομμάτια.
  • Σε ένα φαρδύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο και σβήνουμε με το κρασί.
  • Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε το μπούκοβο. Σιγομαγειρεύουμε το μπρόκολο μέχρι να είναι al dente.
  • Βράζουμε τα ζυμαρικά για 2 λεπτά λιγότερο από όσο γράφει η συσκευασία.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αυγό, το τυρί κρέμα και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα τυριά, την πάπρικα και αναμειγνύουμε.
  • Προσθέτουμε το μπρόκολο, τις πέννες κι ανακατεύουμε καλά.
  • Μεταφέρουμε σε ελαφρώς λαδωμένο ταψί.
  • Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα, στον αέρα, στους 180°C για 20 λεπτά.

Το φαγητό αυτό, όπως όλα τα ογκρατέν ζυμαρικών, μπορείς να το έχεις στο ψυγείο από νωρίτερα και να το ψήσεις τελευταία στιγμή πριν το σερβίρεις στους αγαπημένους σου.

Extra tip 1: Μπορείς να αντικαταστήσεις το μπρόκολο με μανιτάρια, πράσινο κολοκυθάκι ακόμα και κουνουπίδι.

Extra tip 2: Προαιρετικά μπορείς να καλύψεις την επιφάνεια με φρυγανιά για μία τραγανή κρούστα

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Eggnog: Το πιο Χριστουγεννιάτικο ποτό!

Her News b

Espresso Martini: Το must κοκτέιλ για τους λάτρεις του καφέ με 4 υλικά

georgegsp

Συνταγή: Νησιώτικη μακαρονάδα με μικρές γαρίδες

Her News b