Πλαστός…μια ξεχωριστή παραδοσιακή συνταγή που φτιάχνεται στην Θεσσαλία θα σας ενθουσιάσει! Η αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας ακόμα μια υπέροχη συνταγή της!
Υλικά που θα χρειαστούμε:
1 κιλό σπανάκι
500γρ ανάμικτα χόρτα (λάπαθα, άγρια χόρτα, καυκαλήθρες, μυρώνια, σέσκουλα, κτλ)
1 μτ άνηθο
2 μεγάλα φρέσκα κρεμμυδάκια
2κγ αλάτι χοντρό
ΧΥΛΟΣ
3 φλ αλεύρι γοχ
1φλ λαδι
2φλ καλαμποκάλευρο
Αλάτι
(Αν δεν θέλουμε να είναι νηστίσιμη η πίτα, βάζουμε 300γρ φέτα ή κατσικίσιο τυρί)
Εκτέλεση συνταγής:
Χοντροκόβουμε τα χόρτα τα βάζουμε σε μια λεκάνη και πασπαλίζουμε με 2κγ αλάτι χοντρό. Τα τρίβουμε με τα χέρια μας να “κάτσουν σε όγκο”. Τα βάζουμε να στραγγίσουν και κρατάμε το πράσινο ζουμί που θα βγάλουν.
Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί 30-32εκ το λαδώνουμε.
Ανακατεύουμε το αλεύρι και το καλαμποκάλευρο με το λάδι και προσθέτουμε το ζουμί από τα χόρτα και συμπληρώνουμε με νερό μέχρι να κάνουμε ένα πηχτό χυλό (ή μισό μισό με νερό ή αν δεν θέλουμε βάζουμε μόνο νερό).
Στρώνουμε την μισή ποσότητα του χυλού στον πάτο του ταψιού και ρίχνουμε από πάνω τα χορταρικά και πασπαλίζουμε με μπόλικο πιπέρι. Σε αυτό το σημείο βάζουμε αν θέλουμε και το τυρί.
Την υπόλοιπη ποσότητα του χυλού την αραιώνουμε λίγο ακόμα και τον απλώνουμε ομοιόμορφα. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο. Ψήνουμε στους 180C° για 1 ώρα. Ο Πλαστός είναι έτοιμος!
Καλή όρεξη!
Καλή Σαρακοστή!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi
Λαγάνα ολικής άλεσης με τσάι γλυκάνισου και μαστίχα από την Εύη Κατσιώνη