HerNews.gr
Σχέσεις

Ποιοι είναι οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι;

anorimi

Υπάρχουν πολλά κλισέ που θέλουν το γυναικείο φύλο να ωριμάζει ταχύτερα από το αρσενικό. Υπάρχουν επίσης κλισέ φράσεις από όλα τα φύλα, μέσα στις σχέσεις, που χαρακτηρίζουν ο ένας τον άλλο συναισθηματικά ανώριμο, επειδή δεν ικανοποιούνται από τις πράξεις και τις απαντήσεις τους. Ποιοι είναι όμως οι πραγματικά συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι;

Συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι, είναι εκείνοι που αρνούνται την προσωπική συναισθηματική τους εξέλιξη, προσκολλώνται σε συναισθήματα και εμπειρίες που είχαν βιώσει στο παρελθόν και αποφεύγουν να κοιτάξουν τον ψυχισμό τους κατάματα.

anorimoi

Οι άνθρωποι που πρώτα λένε και μετά σκέφτονται τους συναισθηματικούς αποήχους που αφήνουν στους δικούς τους ανθρώπους. Συγκεκριμένα θ’ ακούσεις πολλές φορές τις εξής φράσεις από εκείνους:

‘’Όλα είναι μια χαρά δεν με αγγίζει τίποτα’’. ‘’Δεν καταλαβαίνω τι σε πείραξε και δεν νομίζω ότι χρειάζεται να το συζητήσουμε’’, ‘’Δεν χρειάζεται να πάρω αποφάσεις’’.

Επίσης, η συμπεριφορά τους κυμαίνεται στην κλίμακα του είμαι καλά, όλα είναι πολύ ωραία, μέχρι του, μη μου μιλάς δεν είμαι καθόλου καλά. Και αυτή η κλίμακα συνεχίζεται για ημέρες, χωρίς ν’ αλλάζει η ψυχολογία τους.

anorimi

Κοινώς, δεν επιθυμούν να κοιτάζουν τα γεγονότα, να τα εξετάζουν και να προχωρούν συζητώντας, παρά υιοθετούν μια συγκεκριμένη συμπεριφορά και μοιάζουν αδιάφοροι για οτιδήποτε άλλο εκτός από εκείνους. Οι συναισθηματικά ανώριμοι άνθρωποι, επιλέγουν να μείνουν ανώριμοι για να μην εξελιχθούν τόσο μαζί με τους ανθρώπους τους, όσο και χωριστά φυσικά ο καθένας. Δεν θέλουν να νιώσουν κάποια συναισθήματα γιατί τους βολεύει να μένουν στα γνώριμα.

Όσο δεν άφησαν τα συναισθηματικά τους κύματα να τους παρασύρουν όταν τα βίωναν και μέσα από εκεί να μάθουν να τα δαμάζουν, κρατούν μια ανωριμότητα στο κομμάτι αυτό γιατί δεν ξέρουν πως να κάνουν διαφορετικά.

Χρειάζεται συγκεκριμένη προσέγγιση, ανοιχτής συζήτησης, αποδοχής τους και σταδιακής συζήτησης όπου θα επέλθει και το συναισθηματικό τους άνοιγμα και κατ’ επέκταση και η ωριμότητα.

Νεότερα Άρθρα

Tips που θα σε βοηθήσουν όταν τσακώνεσαι με τον σύντροφό σου

Her News

Να τον προσέχεις. Αν ήμουν στη θέση σου θα του έδινα όλο τον κόσμο

HerNewskl

Dating: Οι 3 εφαρμογές τεχνιτής νοημοσύνης που έρχονται να αλλάξουν τα δεδομένα

HerNewskl