HerNews.gr
Beauty

Πως να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη στο σώμα σας σαν δερματολόγος

Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να έχετε χρησιμοποιήσει ρετινόλη στο πρόσωπό σας. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ να αξιοποιήσετε τα οφέλη του παραγώγου της βιταμίνης Α για τα χέρια, τα πόδια και το υπόλοιπο σώμα σας; Οι ειδικοί στη φροντίδα του δέρματος λένε ότι μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτό το ισχυρό αντιγηραντικό συστατικό στο σώμα σας για να επιτύχετε πολλά από τα ίδια αποτελέσματα που βλέπετε όταν χρησιμοποιείτε ρετινόλη στο πρόσωπό σας, όπως το ξεθώριασμα των μαύρων κηλίδων, την ενθάρρυνση της ανανέωσης των κυττάρων και τη μείωση των λεπτών γραμμών και ρυτίδων.

Θέλετε να το δοκιμάσετε αλλά δεν είστε σίγουροι από πού να ξεκινήσετε; Συνεχίστε να διαβάζετε για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη ρετινόλη για το σώμα – από τα οφέλη μέχρι τη σωστή εφαρμογή.Τα οφέλη της ρετινόλης για το σώμα σας

Οι άνθρωποι μπορούν να επιτύχουν τα ίδια οφέλη από τη ρετινόλη στο σώμα τους όπως και με τη ρετινόλη στο πρόσωπό τους. Τα οφέλη περιλαμβάνουν πιθανή επιβράδυνση της διαδικασίας γήρανσης, όπως μείωση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, αυξάνοντας τον κυτταρικό κύκλο και διεγείροντας την παραγωγή κολλαγόνου. Η ρετινόλη μπορεί επίσης να βελτιώσει την υφή του δέρματος στο σώμα, να βοηθήσει σε δερματικά προβλήματα όπως η κεράτωση pilaris και να βελτιώσει τη συνολική εμφάνιση του δέρματος φωτίζοντας το.

Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Η ρετινόλη μπορεί επίσης να μειώσει τις βλάβες από τον ήλιο, τις ουλές και τα μαύρα στίγματα από την ακμή. Και μπορεί να διεγείρει το κολλαγόνο για να συσφίξει το δέρμα, μειώνοντας την υφή που τείνει να δημιουργείται με την ηλικία. Το πιο σφριγηλό δέρμα μειώνει επίσης τον κίνδυνο για μώλωπες και σχίσιμο από ήπιους τραυματισμούς, που μπορεί να συμβούν καθώς το δέρμα μας λεπταίνει με την πάροδο του χρόνου.

Επιλέγοντας ένα προϊόν ρετινόλης σώματος

Το δέρμα του καθενός είναι διαφορετικό, επομένως είναι σημαντικό να κάνετε την έρευνά σας όταν ψάχνετε για ένα προϊόν ρετινόλης για το σώμα σας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο εάν δεν είστε σίγουροι τι να χρησιμοποιήσετε ή εάν είναι το κατάλληλο προϊόν για το δέρμα σας. Προσέξτε τη συγκέντρωση και αν είστε νέος στη ρετινόλη, ξεκινήστε με χαμηλό αριθμό. Και βεβαιωθείτε ότι το προϊόν έχει επίσης κάποιο είδος ενυδατικού συστατικού, καθώς η ρετινόλη μπορεί να στεγνώσει.

Εάν το δέρμα σας είναι ευαίσθητο, αναζητήστε ένα προϊόν σώματος με ρετινόλη ειδικά σχεδιασμένο για άτομα με ευαίσθητο δέρμα . Προσέχετε επίσης τη συσκευασία του προϊόντος καθώς ψωνίζετε. Η σκοτεινή και παχιά συσκευασία είναι σημαντική για να μην αλλοιωθεί το προϊόν λόγω έκθεσης στον ήλιο ή τον αέρα (όπως και τα προϊόντα ρετινόλης για το πρόσωπο). 

Πώς να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη για το σώμα

Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να έχετε κατά νου καθώς ενσωματώνετε τη ρετινόλη στη ρουτίνα περιποίησης του σώματός σας.

Σωστή εφαρμογή

Ανάλογα με τη συγκέντρωση της ρετινόλης, πιθανότατα μπορείτε να την εφαρμόσετε με τα χέρια σας. Εάν τα χέρια σας είναι ευαίσθητα, μπορείτε να φοράτε γάντια μιας χρήσης ή βαμβακερά.

Συχνότητα, ποσότητα και προφυλάξεις

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε ρετινόλη για πρώτη φορά στο σώμα σας, χρησιμοποιήστε το προϊόν μόνο μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Από εκεί μπορείτε να το χρησιμοποιείτε κάθε δεύτερη μέρα ή να τηρείτε εβδομαδιαία.

Εάν χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα ρετινόλης πολύ γρήγορα , μπορεί να εμφανίσετε παρενέργειες όπως ξηρό, ξεφλουδισμένο και ερεθισμένο δέρμα. Μπορείτε επίσης να δοκιμάσετε τη δοκιμή επιθέματος, που σημαίνει ότι εφαρμόζετε μέρος του προϊόντος σε μια μικρή περιοχή πρώτα μερικές φορές για να βεβαιωθείτε ότι το δέρμα σας δεν είναι πολύ ευαίσθητο σε ένα συγκεκριμένο προϊόν.

Πότε να χρησιμοποιείται 

Η ρετινόλη πρέπει να χρησιμοποιείται στο σώμα σας τη νύχτα. Μια λεπτή στρώση ρετινόλης μπορεί να εφαρμοστεί μία φορά την ημέρα, ιδανικά το βράδυ

Αντίο στη ρετινόλη & το υαλουρονικό οξύ: Αυτό είναι το βασικό συστατικό της στιγμής

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Anne Hathaway: Εμφανίστηκε με ένα κούρεμα επηρεασμένο από το “Ο διάβολος φοράει Prada”

HerNewskl

Οδηγός για λαμπερά μαλλιά: Τα μυστικά πίσω από τη λάμψη

HerNews ka

Highlighter: Πώς να το εφαρμόσετε σωστά

Her News