HerNews.gr
Παιδί

Πώς να σταματήσετε τον θηλασμό;

Το να αποφασίσετε πότε θα απογαλακτίσετε το μωρό σας από το στήθος, δηλαδή πότε θα σταματήσετε τον θηλασμό είναι μια πολύ προσωπική επιλογή για τις μητέρες και τα παιδιά τους.

Εάν μια μητέρα βρίσκει ότι ο θηλασμός προσφέρει σημαντικά οφέλη στην ίδια και το μωρό της, μπορεί να συνεχίσει να θηλάζει για όσο το επιθυμεί και για όσο μπορεί πρακτικά.

Επίσης μερικές φορές οι μητέρες καταπονούνται και η συνέχιση του θηλασμού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τη σχέση μητέρας και παιδιού. Ο θηλασμός θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια δουλειά πλήρους απασχόλησης για τις μητέρες.

Αν και δεν υπάρχει κάποιος κανόνας σχετικά με το πότε πρέπει να απογαλακτιστεί το μωρό σας ή μια καθορισμένη ηλικία, υπάρχουν συμβουλές που θα βοηθήσουν τη μετάβαση να γίνει πιο ομαλά όταν έρθει η ώρα. 

Μην βιάζεστε

Ο σταδιακός απογαλακτισμός θα είναι ευκολότερος για το μυαλό και το σώμα της μητέρας. Η απότομη διακοπή θέτει τις μητέρες σε κίνδυνο για μαστίτιδα.

Σταματήστε να θηλάζετε τη νύχτα

Τα επίπεδα προλακτίνης, η ορμόνη που είναι υπεύθυνη για την παραγωγή γάλακτος, είναι υψηλότερα στη μέση της νύχτας. Έτσι σταματώντας τον θηλασμό κατά τη διάρκεια της νύχτας πρώτα, εάν εξακολουθείτε να θηλάζετε τη νύχτα, θα σας βοηθήσει να μειώσετε την παραγωγή  μητρικού γάλακτος.

Επίσης το σώμα σας χρειάζεται περίπου τρεις έως πέντε ημέρες για να προσαρμοστεί στο «μήνυμα» που του στέλνετε σήμερα. Θέλετε το σώμα σας να προσαρμοστεί πριν αφήσετε εντελώς τον θηλασμό.

Να έχετε ένα σχέδιο για το τάισμα του μωρού

Εάν το μωρό σας είναι μικρότερο από 12 μηνών, είναι σημαντικό να ξεκινήσετε τη λήψη συμπληρωμάτων με φόρμουλα, καθώς αρχίζετε να μειώνετε τον θηλασμό. Το μητρικό γάλα ή η φόρμουλα είναι η κύρια πηγή διατροφής του μωρού σας κατά τους πρώτους 12 μήνες της ζωής του.

Μην ξεχνάτε, ότι έχετε τον έλεγχο

Είναι πραγματικά σημαντικό να είσαι πάρετε εσείς την απόφαση να σταματήσετε τον θηλασμό. Μην αφήνετε κανέναν να σας επηρεάσει σε αυτό που θέλετε. Ακόμα κι όταν αποφασίσετε ότι είστε πραγματικά έτοιμες, θα υπάρξουν μέρες που θα αμφισβητήσετε την απόφασή σας. Είναι πολύ σημαντικό να είναι δική σας απόφαση.

Ύπνος του νεογέννητου: Συμβουλές για μια νέα μαμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Τι ώρα πρέπει να κοιμούνται τα παιδιά;

georgegsp

Παιδιά: Πρέπει ο γονέας να συζητά τα πάντα μαζί τους ή όχι;

HerNews ka

Super τροφές για την ανάπτυξη στα παιδιά

georgegsp