HerNews.gr
Σχέσεις

Πότε έρχεται η κρίση στο γάμο; – Συμβουλές για παντρεμένους

Μπορεί τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια να νιώθουν ανακούφιση, όταν καταφέρουν να σπάσουν το “φράγμα της επταετούς φαγούρας” χωρίς προβλήματα και προστριβές, φαίνεται όμως ότι στην πραγματικότητα τα προβλήματά στο γάμο μπορεί να έχουν μόλις αρχίσει.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα παντρεμένα ζευγάρια αρχίζουν να βαριούνται ο ένας τον άλλο, επειτα από 10 χρόνια και 11 μήνες.

Μελέτη υποστηρίζει ότι μετά τον πρώτο καιρό, που όλα είναι ρομαντικά, η λάμψη στο γάμο αρχίζει να χάνεται. Ακριβώς ύστερα από 10 χρόνια και 11 μήνες, η έρευνα δείχνει ότι ο ρομαντισμός έχει συχνά εξαφανιστεί και οι σύζυγοι έχουν βαρεθεί την καθημερινή ρουτίνα τους.

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων δήλωσε ότι ο γάμος τους έχει χάσει την λάμψη του, γιατί δεν τους ενδιαφέρει πλέον να βγαίνουν έξω μαζί ή να κάνουν ρομαντικές χειρονομίες.

Το 1/5 των ζευγαριών δήλωσε ότι η σεξουαλική τους ζωή είχε φθάσει σε σημείο, που δεν τους προκαλεί πια κανέναν ενθουσιασμό η σκέψη να κάνουν έρωτα με το σύντροφό τους. Και το 12% δήλωσε ότι δεν μπορεί να θυμηθεί την τελευταία φορά που ο σύντροφός τους τους έκανε κάποιου είδους κομπλιμέντο.


Η μελέτη, που έγινε σε 3.000 παντρεμένα άτομα, απέδειξε ότι έξι στους δέκα συζύγους συχνά αισθάνονται ότι έχουν ανάγκη κάποιος να τους “υπενθυμίσει” γιατί παντρεύτηκαν τον σύντροφό τους.

«Δεν είναι και τόσο εύκολο να κάνει κάποιος ένα βήμα πέρα από την καθημερινότητά του και να συνειδητοποιήσει ότι χρειάζεται λίγη προσπάθεια παραπάνω, για να διατηρήσει το ρομαντισμό στον γάμο του», δήλωσε ένας εκπρόσωπος της ιστοσελίδας που διεξήγαγε την έρευνα.

«Και το γεγονός ότι τα ζευγάρια μας ανέφεραν τη σεξουαλική τους ζωή όχι μία αλλά τρεις φορές στον κατάλογο με τους δέκα πιο σημαντικούς τομείς της σχέσης τους υποδεικνύει ότι ο συγκεκριμένος είναι ένας από τους πρώτους τομείς που υποβάλλεται σε “δοκιμασία” επειτα από κάποια χρόνια γάμου.»

Πώς να ξεπεράσετε τη “φαγούρα” στο γάμο σας

Είναι μια δύσκολη στιγμή για κάθε ζευγάρι, γιατί υπάρχουν πάντα οι σκέψεις για το τι θα μπορούσε να έχει πετύχει μέσα σε αυτή τη σχέση. Και οι δύο σύντροφοι αναπόφευκτα αισθάνονται ψυχολογική πίεση.

Η καλύτερη στρατηγική για να ξεπεράσετε τη «φαγούρα» στο γάμο σας είναι να επικοινωνήσετε ως ζευγάρι.

Μην κλείνεστε στον εαυτό σας και μην σταματήσετε να μοιράζεστε τις σκέψεις σας και τους προβληματισμούς σας υπό τον φόβο ενός καβγά. Πολλά ζευγάρια θα διαπιστώσουν ότι η συμβουλευτική είναι χρήσιμη σε αυτό το σημείο στη σχέση τους.
Αν αποφασίσετε να πάτε σε έναν ειδικό, να είστε έτοιμοι να αποδεχθείτε ότι πρόκειται για μια δύσκολη διαδικασία. Οι περισσότεροι σύμβουλοι δεν είναι σε θέση να βρουν μια μαγική λύση αμέσως. Προσπαθήστε να μην αφήσετε αυτά που λέγονται στη συνεδρία να προκαλούν εντάσεις μεταξύ σας.

Το να χαμογελάτε συχνά και να ανακαλείτε τις παλιές καλές εποχές μπορεί να σας βοηθήσει να ξεπεράσετε τα συναισθήματα αποξένωσης, που φέρνει η «φαγούρα».

Η κρίση υστερα από μερικά χρόνια γάμου συμβαίνει πολύ συχνά. Αν είστε αφοσιωμένοι στον γάμο σας, είναι σημαντικό να προσπαθήσετε να ξεπεράσετε τα όποια προβλήματα και να βγάλετε τη σχέση σας από το αδιέξοδο, κάνοντας μιας νέα αρχή.

Όταν ο γάμος… υποφέρει: Προβλήματα και αντιμετώπιση στις συζυγικές σχέσεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχέση μετά τα 45: Πώς να το κάνουμε με επιτυχία

HerNews ka

Τα ετερώνυμα έλκονται; Μύθος! Διαβάσε γιατί & τι έδειξε έρευνα

Her News

Μοίρασε τις δουλειές του σπιτιού με τον σύντροφό σου, χωρίς να μείνει κάποιος παραπονεμένος

Her News