Μια ξεχωριστή συνταγή από την αγαπημένη μας μαγείρισσα Εύη Κατσιώνη είναι το πρασοσέλινο με μαυρομάτικα και σελινόριζα , ένα φαγητό με θρεπτικά συστατικά που μπορούμε αν θελουμε να το μαγειρέψουμε και νηστίσιμο.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
60ml ελαιόλαδο
2 λευκά κρεμμύδια
Αλάτι και πιπέρι
1 μεσαία σελινόριζα
500γρ πράσα
500γρ σέλινα
1 φλ μαυρομάτικα βρασμένα
Για το αυγολέμονο:
2 αβγά
1κσ κορν φλάουρ
2 λεμόνια χυμό
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι σε φέτες. Μετά την σελινόριζα σε φέτες τα πράσα και τα σέλινα χοντροκομμένα.
Βάζουμε αλάτι και πιπέρι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Κατά την διάρκεια του μαγειρέματος μπορεί να χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο νερό.
Όταν μαλακώσουν και είναι έτοιμα χτυπάμε σε ένα μπολ τα αβγά προσθέτουμε το κορν φλάουρ και το χυμό λεμονιού.
Με αργή ροή ρίχνουμε το ζεστό ζουμί από το φαγητό για να μην αλλάζει απότομα η θερμοκρασία και κόψουν τα αβγά. Χαμηλώνουμε την φωτιά στο ελάχιστο και ρίχνουμε το αυγολέμονο και κουνάμε κυκλικά μέχρι να πήξει η σάλτσα.
Μετά προσθέτουμε τα μαυρομάτικα ανακατεύουμε και σερβίρουμε με χοντροκομμένο πιπέρι και με λίγο ελαιόλαδο.
Αν θέλουμε να κάνουμε νηστίσιμη τη συνταγή, μπορούμε να χτυπήσουμε το κορν φλάουρ με το χυμό λεμονιού και το ζουμί από την κατσαρόλα.
Καλή όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi