HerNews.gr
Συνταγές

Λιγκουίνι με σάλτσα από πιπεριές και ξερά σύκα – Νηστίσιμη συνταγή από την Εύη Κατσιώνη

Μια νηστίσιμη συνταγή από τη μαγείρισσα  Εύη Κατσιώνη που πραγματικά θα σας ξετρελάνει! Λιγκουίνι με σάλτσα απο πιπεριές και ξερά σύκα, τι ωραιότερο για να μαγειρέψετε στα αγαπημένα σας πρόσωπα;

Υλικά που θα χρειαστούμε:

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κόκκινες πιπεριές λεπτές φέτες

2 πράσινες πιπεριές λεπτές φέτες

4 ξερά σύκα ψιλοκομμένα

5-6 μέτριες ντομάτες

ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

τυρί κίτρινο τριμμένο

μαϊντανό ψιλοκομμένο

500γρ ζυμαρικά λιγκουίνι

Εκτέλεση συνταγής:

Βράζουμε τα ζυμαρικά 3-4′ λιγότερο από την ώρα βρασμού που αναγράφεται στην συσκευασία. Κόβουμε τις ντομάτες φιλέτα και μετά σε λεπτές φέτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε πρώτα το σκόρδο και μετά ρίχνουμε το κρεμμύδι. Μολις γυαλίσει προσθέτουμε τις πιπεριές και τα ξερά σύκα.

Όταν κάτσουν σε όγκο προσθέτουμε τις ντομάτες λίγο νερό σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε σε σιγανή φωτιά για 10-15′.

Σ’ ένα τηγάνι βάζουμε σάλτσα και μετά τα ζυμαρικά ανάλογα με την ποσότητα που μας αρέσει και πόσα άτομα θα φάμε.

Μόλις πάρουν βράση ρίχνουμε μια τυρί τριμμένο και μαϊντανό.

Σερβίρουμε το Λιγκουίνι με σάλτσα από πιπεριές και ξερά σύκα με φρεσκοκομμένο πιπέρι!

Καλή όρεξη!

Για περισσότερες συνταγές στο:

YouTube Instagram Cooking Stories

& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi

Πλαστός: Παραδοσιακή πίτα από την Θεσσαλία – Η καλύτερη συνταγή από την Εύη Κατσιώνη

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Απολαυστική συνταγή για Κις Λορέν: Η απλότητα της Γαλλικής γαστρονομίας στο σπίτι σας

HerNews ka

Ιδέες για μπάρμπεκιου χωρίς κρέας: Απολαυστικές γευστικές εμπειρίες για vegetarians

HerNews ka

Πως να μαγειρέψεις κινόα με απόλυτη επιτυχία

HerNews ka