HerNews.gr
Beauty

Ψαλίδα: Έτσι θα προστατέψεις τα μαλλιά σου

hair

Ψαλίδα στα μαλλιά είναι μία κατάσταση που εμφανίζεται στο τριχωτό της κεφαλής κατά την οποία οι τρίχες στις άκρες τους χωρίζονται στη μέση.Το αποτέλεσμα είναι η κάθε τρίχα να έχει δύο άκρες.

Αν τα μαλλιά αφεθούν χωρίς φροντίδα, τότε ο διαχωρισμός της τρίχας προχωράει περισσότερο και σε ακραίες περιπτώσεις μπορεί να φτάσει σχεδόν ως την ρίζα. Το φαινόμενο παρατηρείται περισσότερο σε μακριά μαλλιά. Πως λοιπόν θα “προλάβουμε” την ψαλίδα ;

hairdresser

Συχνές επισκέψεις στο κομμωτήριο

Διατήρησε μια ρουτίνα συνάντησης με το κομμωτή σου. Η συχνότητα που θα χρειαστεί να τον επισκέφθεσαι έχει να κάνει με το πόσο είσαι συνεπής στα παραπάνω βήματα. Ένας μέσος όρος για το διάστημα που θα πρέπει να κάνεις trimming είναι 2 με 2,5 μήνες.

Haircare.. όπως skincare!

Ακολουθώντας συστηματικά μια καθημερινή ρουτίνα είναι αυτή που θα εξασφαλίσει την υγεία και λάμψη τους. Δεν θα έβγαινες χωρίς την αντιλαϊκή σου ή τη κρέμα ημέρας σου, το ίδιο θα πρέπει να κάνεις για να προστατέψεις και τα μαλλιά σου. Χρησιμοποίησε καθημερινά μια lotion η ένα έλαιο κατά της ψαλίδας σε ελάχιστη ποσότητα. Εκτός από την προστασία που θα πάρεις.  θα «κλειδώσεις» την ήδη υπάρχουσα ψαλίδα και τα μαλλιά σου θα δείχνουν πιο λεία και υγιή.

wash

Προσοχή στην θερμότητα

Αν  κάνεις styling στα μαλλιά σου με θερμικά εργαλεία (πρέσα, ψαλίδα) φρόντισε η θερμοκρασία να μην υπερβαίνει τους 185 βαθμούς και χρησιμοποίησε πάντα ενα προϊόν προστασίας κατά της θερμότητας. Ποτέ μα ποτέ μην προχωρήσεις τη διαδικασία όταν τα μαλλιά σου δεν έχουν στεγνώσει τελείως. Τώρα και ακόμα περισσότερο όσο ανοίγει ο καιρός, είναι μια ευκαιρία για air-dry hair style αποφεύγοντας έτσι εντελώς την θερμότητα.

Άστα τα μαλλάκια σου..

Πολλές φορές οι γυναίκες με μακρυά μαλλιά έχουν την συνήθεια να πειράζουν τα μαλλιά τους με τα δάχτυλα τους. Προσπάθησε αυτό να το αποφύγεις γιατί έχει σαν αποτέλεσμα να μπερδεύονται και να τραυματίζονται, έτσι οι ήδη ευαίσθητοποιμένες άκρες να κάνουν ψαλίδα και να “σπάνε”.

Νεότερα Άρθρα

Jennifer Lopez: Aπέδειξε πως το μπλε μανικιούρ δείχνει πολύ chic!

HerNewskl

Emily Ratajkowski: Η μεγάλη αλλαγή που έκανε στα μαλλιά της μετά τον χωρισμό της!

HerNewskl

Shadow Roots: Βρήκαμε το trend που έφερε η Lady Gaga στα Oscars 2023

HerNewskl