HerNews.gr
Αφιερώματα

Σάκης Μπουλάς: Η λαμπρή πορεία & το κερασμένο γεύμα της κηδείας στους φίλους του καλλιτέχνη που σαν σήμερα «έφυγε»

Ήταν 21 Φεβρουαρίου του 2014 όταν «έφυγε» από τη ζωή ο Σάκης Μπουλάς σε ηλικία 60 ετών έπειτα από μάχη που έδινε με τον καρκίνο και σκόρπισε θλίψη στο πανελλήνιο.

Ο Σάκης Μπουλάς γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος λόγω της άνεσης που παρουσίαζε στον λόγο, ωστόσο αυτός επέλεξε το τραγούδι και την ηθοποιία. Παλαιότερα ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα. Είχε, επίσης, πει πως δεν του άρεσε ο γάμος καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του.

Στην κηδεία του παρέστησαν πολλές προσωπικότητες της υποκριτικής, της μουσικής σκηνής, αλλά και απλός κόσμος. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του διατηρούσε δεσμό με την ηθοποιό και πρώην μοντέλο Αλεξάνδρα Ούστα.

Ο Σάκης Μπουλάς είχε πληρώσει το γεύμα της κηδείας του

«Μετά την κηδεία του πήγαμε σε παρακείμενη ταβέρνα που ο ίδιος μας είχε υποδείξει να πάμε εάν… Ήμασταν πολύς κόσμος. Γέμισε η ταβέρνα. Ρώτησα τον Γιάννη Ζουγανέλη πώς θα πληρώσουμε το γεύμα. Και τι μαθαίνω; Το είχε πληρώσει προκαταβολικά ο μακαρίτης. Του είχε πει θα παρουσιάσεις αυτό και αυτό και αυτό. Πόσο κάνει; Πάρε τα λεφτά. Αξέχαστος. Ο Σάκης Μπουλάς μου φαινόταν σαν ένα μεγάλο παιδί που θέλει να το αγαπάμε, αλλά ντρέπεται να το πει. Δεν ξέρω αν ήταν έτσι. Αυτή την αίσθηση μου άφηνε», είχε αποκαλύψει ο Διονύσης Σαββόπουλος.

Σάκης Μπουλάς: Η καριέρα του στο τραγούδι

Ο Σάκης Μπουλάς ήταν παράλληλα και τραγουδιστής, συμμετέχοντας σε πολλούς δίσκους όπως στους “Ανεπίδοτα Γράμματα” του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, “Καντάτα για τη Μακρόνησο” – Θάνου Μικρούτσικου, “Λουκιανού διάλογοι” – Μίμη Πλέσσα, “Αχαρνής” του Διονύση Σαββόπουλου κ.ά. Είχε κάνει και τους παρακάτω προσωπικούς του δίσκους:

  • Μπουλάς-Ελλάς (1986)
  • Ali Baba (maxi single) (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987)
  • Ας πρόσεχες (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987)
  • Ζαμανφού (1992)
  • Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000)

Ο Σάκης Μπουλάς δεν ήταν ο τύπος του ανθρώπου που έδινε συμβουλές! Μάλλον τις απεχθανόταν…” | fthis.grΕίχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο και κατ’ αυτή την περίοδο ταξίδεψε σε διάφορες χώρες όπως Αυστρία, Γερμανία, Αγγλία, Σκωτία, Βέλγιο και Κύπρο.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου “Μουσικού καφενείου” με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα χάπενιγκ.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο Αχ Μαρία, όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά. Είχε τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Αντώνη Μιτζέλο, Δημήτρη Σταρόβα κ.ά. αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ως στιχουργός είχε κάνει μεγάλη καριέρα καθώς συνεργάστηκε με πολλούς καλλιτέχνες. Είχε γράψει στίχους για τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα (Τερμίτες) κ.α. και σε πολλά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.

«Vintage stories»: Άγνωστες ιστορίες για τον Σάκη Μπουλά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Νίκος Μπιλιλής: Ο 95χρονος Σμυρνιός που αφιέρωσε τη ζωή του στην 7η Τέχνη

Her News b

Φεδερίκο Γκαρθία Λόρκα: Σαν σήμερα γεννιέται το “Αηδόνι της Ανδαλουσίας”

Her News b

Ο πρώτος ιαπωνικός κήπος της Αθήνας είναι γεγονός!

Her News