Οι single μανούλες , όταν γνωρίζουν κάποιον άνθρωπο στην ζωή τους και αναπτύσσουν μαζί του μια σχέση, νιώθουν περίεργα. Αυτό όμως πρέπει να το ξεπεράσουν.Δεν πρόκειται να είναι για πάντα single, αν δεν το επιθυμούν κιόλας.
Είναι κάτι άκρως φυσιολογικό για όσες είστε single να θέλετε να έχετε μια συντροφιά στην ζωή σας κάποια στιγμή. Αντίστοιχα το παιδί σας αλλά και ο σύντροφός σας θα σας στηρίξουν στην νέα αυτή προσπάθεια σας. Με αυτά λοιπόν τα βήματα θα έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα:
Μιλήστε με ειλικρίνεια και στην σχέση σας και στο παιδί σας
Μιλήστε στο νέο σας σύντροφο για το παιδί σας και πώς είναι η ζωή για εσάς ως οικογένεια. Εξηγήστε τι βίωσε το παιδί σας στις προηγούμενες σχέσεις σας και ποιοι μπορεί να είναι οι φόβοι του. Πείτε του για τη σχέση του παιδιού σας με τον άλλο γονέα και όλα όσα πιστεύετε ότι πρέπει να γνωρίζει. Αντίστοιχα μιλήστε στο παιδί σας για την νέα σας σχέση. Εξηγήστε του γιτί χρειάζεται να έχετε κάποιον δίπλα σας, και πως είναι η ζωή μιας ελεύθερης μανούλας. Να είστε μαζί τους 100% αληθινοί, και μην φοβάστε.
Οργανώστε μια συνάντηση
Οργανώστε μια συνάντηση μεταξύ του παιδιού σας και του νέου σας συντρόφου. Διασκεδαστικές δραστηριότητες όπως το μπόουλινγκ, η έξοδος για μεσημεριανό γεύμα, ο κινηματογράφος και ο ζωολογικός κήπος, είναι όλα καλές ιδέες. Επιλέξτε να πάτε κάπου ουδέτερα, ώστε τα παιδιά να νιώθουν άνετα και να μην αισθανθούν ότι αυτός ο νέος ξένος εισβάλλει στο χώρο τους.
Συζητήστε ξεχωριστά για την συνάντηση που είχατε
Συζητήστε την πρώτη αυτή συνάντηση τόσο με τα παιδιά και όσο και τον σύντροφό σας, αλλά ξεχωριστά. Αναγνωρίστε τι ένιωσαν και προσπαθήστε να κατανοήσετε τις ανάγκες τους. Μην απορρίπτετε ποτέ τα συναισθήματα τους, καθώς αυτό θα τους αποθαρρύνει αργότερα στο μέλλον να πουν στο πώς πραγματικά νιώθουν. Χρησιμοποιήστε τη δεύτερη συνάντηση για να προσπαθήσετε να καταπολεμήσετε τυχόν αρνητικά συναισθήματα.
Είναι πολύ σημάντικο να δείχνετε κατανόηση και να έχετε υπομονή. Πρόκειται για μια πολύ ιδιαίτερη στιγμή για όλους σας. Μετά από μερικές συναντήσεις θα νιώσετε έτοιμες να βρεθείτε όλοι μαζί και στο σπίτι σας. Φροντίστε όμως να μην έχει πολύ μεγάλη διάρκεια αυτή η συνάντηση, για να μην νιώσει το παιδί ότι κάποιος ξαφνικά έχει τόσα δικαιώματα στον χώρο σας.