Ο σολομός με μέλι είναι μια συνταγή ιδανική για τις ημέρες που θέλετε ένα γρήγορο και νόστιμο γεύμα, χωρίς πολλή προετοιμασία. Μπορείτε να τη σερβίρετε με ρύζι, πουρέ πατάτας ή φρέσκα λαχανικά για ένα πλήρες γεύμα που θα ικανοποιήσει όλη την οικογένεια.
Ας δούμε τώρα τα υλικά που θα χρειαστείτε και τη διαδικασία:
Υλικά:
- 4 φιλέτα σολομού (περίπου 150 γραμμάρια έκαστο)
- 2 κουταλιές της σούπας μέλι
- 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας
- 1 κουταλιά της σούπας σκόνη πάπρικας
- Χυμός από 1 λεμόνι
- Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Κομματάκια φρέσκου μανταρινιού ή πορτοκαλιού για σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Αρχίστε ζεσταίνοντας το φούρνο στους 200°C και ετοιμάστε μια φόρμα ψησίματος με λαδόκολλα ή λαδόχαρτο.
- Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το μέλι, τη σάλτσα σόγιας, τη σκόνη πάπρικας και τον χυμό από το λεμόνι μέχρι να σχηματιστεί μια ομοιόμορφη σάλτσα.
- Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού στη φόρμα ψησίματος και αλατοπιπερώστε τα κατά προτίμηση.
- Απλώστε ομοιόμορφα τη σάλτσα μελιού στον σολομό, βεβαιωθείτε ότι καλύπτουν καλά την επιφάνεια του.
- Ψήστε τον σολομό στο προθερμασμένο φούρνο για περίπου 12-15 λεπτά, μέχρι να ψηθεί και να γίνει χρυσός στο επάνω μέρος.
- Βγάλτε τον σολομό από το φούρνο και αφήστε τον να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το σερβίρετε.
- Σερβίρετε τον σολομό με λίγα κομματάκια φρέσκου μανταρινιού ή πορτοκαλιού πάνω του, αν θέλετε.
Μπουκιές αγγουριού με σολομό: Η πανεύκολη συνταγή που θα θέλετε να φτιάχνετε συνέχεια