Στραπατσάδα ή Καγιανά, όπως και αν ονομάζετε αυτό το νόστιμο φαγητό, οι ντομάτες με αυγά είναι μια απλή και παραδοσιακή συνταγή που αγαπάμε μικροί και μεγάλοι.
Υλικά που θα χρειαστούμε:
- 3 ώριμες ντομάτες (ξεφλουδισμένες)
-
4 αυγά
-
Φέτα
- Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής:
Βάζουμε λάδι σε ένα τηγάνι. Μέχρι να κάψει, ξεφλουδίζουμε τις ντομάτες και τις κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια. Ρίχνουμε στο τηγάνι τις ντομάτες, ανακατεύουμε και τις αφήνουμε να βράσουν. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τα χτυπάμε καλά.
Όταν οι τομάτες έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Αφήνουμε τη στραπατσάδα να ψηθεί. Θρυμματίζουμε λίγη φέτα στο τέλος και σερβίρουμε.
Όταν οι τομάτες έχουν απορροφήσει τα υγρά τους, ρίχνουμε τα αυγά στο τηγάνι και ανακατεύουμε όλα μαζί τα υλικά. Αφήνουμε τη στραπατσάδα να ψηθεί. Θρυμματίζουμε λίγη φέτα στο τέλος και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!