Ελιόψωμο με φρέσκα μυρωδικά και ελαιόλαδο! Η Εύη Κατσιώνη μοιράζεται μαζί μας μια ακόμα υπέροχη συνταγή της!
Υλικά:
800γρ κίτρινο αλεύρι για ψωμί
1/2 φλ ελαιόλαδο
1φακ ξερή μαγιά
400ml χλιαρό νερό
1/2φλ ελιές
Φρέσκια ρίγανη και δεντρολίβανο
Αλάτι χοντρό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και την μαγιά ανακατεύουμε και μετά ρίχνουμε το χλιαρό νερό και την μισή ποσότητα του ελαιολάδου. Ζυμώνουμε για λίγο το ζυμάρι και πρέπει να κολλάει λίγο στα χέρια. Αν χρειαστεί πρόσθετε λίγο ακόμα χλιαρό νερό.
Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να διπλασιαστεί σε όγκο. Έπειτα λαδωνουμε μια επιφάνεια και απλώνουμε με τα χέρια μας το ζυμάρι και σκορπάμε στην επιφάνεια τις ελιές, τα φυλλαράκια της φρέσκιας ρίγανης, το δεντρολίβανο και το χοντροκομμένο αλάτι.
Αναδιπλώνουμε ελαφρά το ζυμάρι για να μοιραστούν τα υλικά παντού. Λαδώνουμε ένα ταψί με διάμετρο 26-28εκ και βάζουμε μέσα το ελιόψωμο. Με ένα μαχαίρι ή με τα χέρια μας κάνουμε χαρακιές και ρίχνουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και λίγο ακόμα αλάτι χοντρό. Ψήνουμε το ελιόψωμο σε ζεστό φούρνο στους 160 κελσίου αέρα για 45′ να ροδίσει η επιφάνεια .
Καλή σας όρεξη!
Για περισσότερες συνταγές στο:
YouTube / Instagram Cooking Stories
& Instagram: o_cafenes_tou_giorgi
Συνταγή: Η Εύη Κατσιώνη μαγειρεύει Λαχανόρυζο με λευκό & κόκκινο λάχανο και μήλο