HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Χταπόδι γιουβέτσι με κοραλάκι

Ένα παραδοσιακό αλλά και νηστίσιμο πιάτο με χταπόδι και ζυμαρικό κοραλάκι. Ποιος δεν θα έτρωγε; 
Η συνταγή που σας παραχωρεί ο Μιχάλης Ζάχαρης – Executive Chef Omikron Meze- θα σας εκπλήξει ευχάριστα! Πρώτα για την νοστιμιά του πιάτου και δεύτερον για την επιτυχία που θα δημιουργήσετε στην κουζίνα σας! Δοκιμάστε την! 

Υλικά

  • 1 μέτριο χταπόδι 
  • 100-120 ml ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτ σούπας πελτέ τομάτας
  • 1 μεγάλη τομάτα στον τρίφτη
  • 1 μικρό φινοκιο κομμένο σε κυβακια
  • 1 κλωνάρι σελερι
  • 1 μικρό καρότο
  • 2 καρφακια γαρύφαλλο
  • 2 σπυριά μπαχάρι
  • Αλάτι/πιπέρι
  • 1 κουτ γλ ζάχαρη
  • 1 κομμάτι κανέλα (όχι περισσότερο από 1 cm)
  • 1 κύβο λαχανικών (προαιρετικά)
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 1 λίτρο νερό
  • 500 γρ κοραλάκι

Τρόπος παρασκευής
Πλένουμε και ζεματιζουμε το χταπόδι σε μια κατσαρόλα με βραστό νερό. Κόβουμε το χταπόδι σε μεγάλα κομμάτια,το κάθε πλοκάμι στα 4-5 κομμάτια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο,το χταπόδι,το αλατοπιπερο με τη ζάχαρη,το
κρεμμύδι,το καρότο κ το φινοκιο κ τα σωταρουμε μέχρι να καραμελώσουν.

Συνεχίζουμε προσθέτωντας το σκόρδο,τον πελτέ τομάτας και τα μπαχαρικά, σβήνουμε με το κρασί,το αφήνουμε να εξατμιστεί κ προσθέτουμε την τριμμένη τομάτα κ τον ζωμό. Σκεπάζουμε κ αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά για 20’ στη συνέχεια χαμηλώνουμε.Αν θέλουμε, μεταφέρουμε σε γάστρα ή πήλινο σκεύος και ψήνουμε στον φούρνο με καπάκι.

Δοκιμάζουμε το χταπόδι και τα καρυκεύματα, προσθέτουμε ζωμό ή νερό αν είναι
απαραίτητο, σίγουρα θα χρειαστεί αλάτι κ τα ζυμαρικά. Σκεπάζουμε κ σβήνουμε απευθείας την φωτιά, κρατάμε σκεπασμένο κ σε περίπου 20’-25’ είναι έτοιμο για σερβίρισμα. 

Tip 1: Όταν βάλουμε τα ζυμαρικά να υπολογίσουμε τον ζωμό να είναι τουλάχιστον
διπλάσιος από την ποσότητα τους,να μοιάζει με σούπα δηλαδή,αυτό να μην μας φοβίζει. 

Tip 2: Αν δεν θέλουμε να σερβίρουμε αμέσως μπορούμε να ετοιμάσουμε το χταπόδι
κανονικά και να βράσουμε χωριστά τα ζυμαρικά, να τα ενώσουμε την τελευταία στιγμή.

Μιχαήλ Ζάχαρης – Chef “Omikron Meze” 

Facebook:https://www.facebook.com/michel.zach.3

Instagram:https://www.instagram.com/michael_zacharis/

Νεότερα Άρθρα

Συνταγές: Το πιο αφράτο φοντάν σοκολάτας

HerNews ka

Συνταγή: Φτιάξε σπιτική κέτσαπ και απέφυγε τα συντηρητικά

georgegsp

Αφράτο και σιροπιαστό κέικ λεμόνι

georgegsp