Αυτά τα overnight oat αναδημιουργούν τις γεύσεις μιας δημοφιλούς σοκολάτας. Η σοκολάτα χρησιμοποιείται με δύο τρόπους – ανακατεύεται στη βρώμη και λιώνει από πάνω για να μιμηθεί το κέλυφος του φλυτζανιού με φυστικοβούτυρο. Το θαλασσινό αλάτι από πάνω εξισορροπεί τη γλύκα.
Χρησιμοποιούμε τραγανό φυστικοβούτυρο, αλλά το κρεμώδες φυστικοβούτυρο, το αμύγδαλο ή το βούτυρο ηλίανθου θα λειτουργούσαν εξίσου καλά.
Υλικά
- 2 φλιτζάνια νιφάδες βρώμης
- 2 φλιτζάνια γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη
- 1 φλιτζάνι γιαούρτι
- 1/3 φλιτζάνι τραγανό φυστικοβούτυρο
- 5 κουταλιές της σούπας μίνι ημίγλυκα κομματάκια σοκολάτας (σταγόνες)
- 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μη επεξεργασμένο λάδι καρύδας
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι
Εκτέλεση
Χτυπάμε τη βρώμη, το γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι, το φυστικοβούτυρο, 2 κουταλιές της σούπας κομματάκια σοκολάτας και τη βανίλια μαζί σε ένα μεγάλο μπολ μέχρι να ενωθούν. Αφήνουμε στο ψυγείο, ξεσκέπαστο, μέχρι να δέσει και να πήξει ελαφρώς, περίπου 30 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, ανακατέψτε τις υπόλοιπες 3 κουταλιές της σούπας τσιπς σοκολάτας και το λάδι καρύδας μαζί σε ένα μικρό μπολ κατάλληλο για φούρνο μικροκυμάτων. Βάλτε το στο φούρνο μικροκυμάτων σε υψηλή θερμοκρασία για 45 έως 60 δευτερόλεπτα. Ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν τελείως τα κομματάκια σοκολάτας και να ενσωματωθούν στο λάδι.
Μοιράστε το μείγμα βρώμης σε 4 βάζα, περίπου 1 φλιτζάνι το καθένα. Ρίξτε με ένα κουτάλι περίπου 2 κουταλάκια του γλυκού από το μείγμα της λιωμένης σοκολάτας σε κάθε βάζο, γυρνώντας το ώστε να καλύψει ολόκληρη την επιφάνεια. Αφήνουμε στο ψυγείο, ξεσκέπαστο, μέχρι να δέσει η στρώση σοκολάτας, περίπου 10 λεπτά. Πασπαλίστε με θαλασσινό αλάτι, σκεπάστε και βάλτε στο ψυγείο μέχρι να πήξει και να σφίξει πλήρως η στρώση σοκολάτας, τουλάχιστον για 12 ώρες ή έως και 4 ημέρες.
Κείκ με αχλάδι και σοκολάτα: Μια απολαυστική συνταγή για όλες τις στιγμές