HerNews.gr
Συνταγές

Κείκ με αχλάδι και σοκολάτα: Μια απολαυστική συνταγή για όλες τις στιγμές

Εάν αναζητάτε μια γλυκιά συνταγή που ξεσηκώνει τις αισθήσεις, τότε το κείκ με αχλάδι και σοκολάτα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Με λίγα απλά υλικά και μια εύκολη διαδικασία, αυτό το γλυκό γίνεται η τέλεια επιλογή για κάθε περίσταση.

Ετοιμαστείτε να ανακαλύψετε έναν κόσμο γεύσης που θα σας καταπλήξει με κάθε μπουκιά.

Υλικά:

– 2 μεγάλα αχλάδια, ώριμα και λιωμένα
– 1 φλιτζάνι ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι βούτυρο, λιωμένο
– 3 αυγά
– 2 κουταλιές του τσαγιού εκχύλισμα βανίλιας
– 2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
– 1 φλιτζάνι σταγόνες σοκολάτας

Οδηγίες:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180°C. Λαδώστε και αλευρώστε ένα καλούπι για κέικ.
2. Σε ένα μπολ, ανακατεύετε τα λιωμένα αχλάδια, τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
3. Προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν.
4. Προσθέστε τις σταγόνες σοκολάτας και ανακατεύστε ξανά.
5. Χύστε το μείγμα στο καλούπι και ψήστε για περίπου 50-60 λεπτά ή μέχρι να είναι χρυσό και ένα καρφί που εισάγετε στο κέντρο βγαίνει καθαρό.
6. Αφήστε το κείκ να κρυώσει πριν το αφαιρέσετε από το καλούπι. Σερβίρετε και απολαύστε το!

Αυτή η συνταγή θα προσθέσει γλυκιά γεύση αχλαδιού και λαχταριστή σοκολάτα στον καθημερινό σας κέικ!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Χριστουγεννιάτικες ιδέες για νόστιμα παιδικά γεύματα

HerNews ka

Στραπατσάδα: Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε τα ωραιότερα Καγιανά

Her News

Βελουτε μανιταρόσουπα: Η καλύτερη συνταγή απο τον Chef Μιχαήλ Ζάχαρη

Her News