Ένα απολαυστικό κοκτέιλ που είναι ιδανικό ως κέρασμα μετά το δείπνο, το μαρτίνι σοκολάτας βασίζεται στην ισορροπία. Αντί για έναν παραδοσιακό συνδυασμό βότκας, λικέρ σοκολάτας και ιρλανδικού λικέρ κρέμας ένα προς ένα προς ένα, προτιμάμε μια αναλογία που ευνοεί ελαφρώς τη βότκα, επιτρέποντάς της να αγκιστρώσει το ποτό και να αποτρέψει την υπερβολική γλυκύτητα.
Η προσθήκη των bitters σοκολάτας αντισταθμίζει τα λικέρ που προωθούν τη ζάχαρη.
Ανακινώντας τα υλικά, αντί να ανακατεύετε, παρέχεται η μεταξένια, αφρώδης υφή που κάνει το μαρτίνι σοκολάτας τόσο πολυτελές. Όσον αφορά τις γαρνιτούρες, μπορείτε να ακολουθήσετε μια πιο γλυκιά κατεύθυνση με κλασικό σιρόπι σοκολάτας και τρίμματα σοκολάτας γάλακτος, μπορείτε να επιλέξετε μια νότα πικράδας με τρίμματα μαύρης σοκολάτας ή μπορείτε να εξερευνήσετε συμπληρωματικές γεύσεις με σκόνη εσπρέσο ή ζαχαρωμένο πορτοκάλι.
Υλικά για μαρτίνι σοκολάτας
- Σιρόπι σοκολάτας: Ένα προαιρετικό βήμα, αλλά η προσθήκη ενός σιροπιού σε ένα ποτήρι είναι ένας όμορφος τρόπος για να κάνετε το μαρτίνι πιο ελκυστικό στο μάτι.
- Πάγος: Για να κουνήσετε το κοκτέιλ σας.
- Βότκα: Χρησιμοποιήστε την αγαπημένη σας μάρκα. Προτιμούμε λίγο περισσότερη βότκα από τα άλλα ποτά, αλλά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την παραδοσιακή μέθοδο 1:1:1 αν θέλετε να κρατήσετε τα πράγματα απλά.
- Λικέρ σοκολάτας: Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε μάρκα θέλετε.
- Ιρλανδικό λικέρ κρέμας: Ένα κλασικό όπως το Irish Cream Baileys είναι το μόνο που χρειάζεστε.
- Chocolate bitters: Αυτό είναι προαιρετικό, αλλά ταιριάζει πολύ η επιπλέον ώθηση σοκολάτας και η ισορροπία των γεύσεων που παρέχουν τα bitters.
- Τρίμματα σοκολάτας μαύρης ή γάλακτος: Για γαρνίρισμα αλλά προαιρετικά.
- Espresso σε σκόνη: Επίσης για γαρνίρισμα και προαιρετικά.
Πώς να φτιάξετε ένα μαρτίνι σοκολάτας
- Βήμα 1. Περιχύστε το σιρόπι σοκολάτας μέσα σε ένα ποτήρι μαρτίνι και αφήστε το στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να προσθέσετε το κοκτέιλ.
- Βήμα 2. Προσθέστε πάγο, βότκα, λικέρ σοκολάτας και λικέρ ιρλανδικής κρέμας σε ένα σέικερ για κοκτέιλ. Προσθέστε επίσης bitters σοκολάτας εάν χρησιμοποιείτε. Ανακινήστε μέχρι να αφρατέψει και αφήστε να κρυώσει καλά, 1 έως 2 λεπτά.
- Βήμα 3. Σουρώστε το κοκτέιλ σε παγωμένο ποτήρι και προσθέστε όποια γαρνιτούρα θέλετε.
Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα: Το τέλειο ρόφημα για τις Κυριακές σου!