HerNews.gr
Συνταγές

Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα: Το τέλειο ρόφημα για τις Κυριακές σου!

COOKING SUGAR, SUGAR Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα

To γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα είναι η τέλεια συνταγή για τις Κυριακές σου.

γάλα αμυγδάλου με καφέ

Για να απολαύσετε αυτήν την υπέροχη συνταγή, ξεκινήστε ρίχνοντας ή στρώνοντας καραμέλα σε ένα φλιτζάνι. Στη συνέχεια, προσθέστε μισό φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου και στρώστε πάνω του ένα στρώμα έντονου καφέ που προετοιμάζεται από στιγμιαίο καφέ αναμειγνύοντας τον με παγωμένο νερό. Αν θέλετε, προσθέστε λίγο αλάτι για μια ακόμα πιο εκλεπτυσμένη γεύση.

Γάλα αμυγδάλου με καφέ και καραμέλα: Το τέλειο ρόφημα για τις Κυριακές σου!

Αυτή η συνταγή είναι ιδανική για λάτρεις του γλυκού, ενώ παράλληλα είναι κατάλληλη για χορτοφάγους και όσους αποφεύγουν τη λακτόζη. Με την κρεμώδη και κεχριμπαρένια καραμέλα, αυτή η συνταγή δίνει έναν νέο χαρακτήρα στον καφέ, κάνοντάς τον ακόμα πιο απολαυστικό.

Υλικά

100 γρ. ζάχαρη

90γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος χωρίς λακτόζη

20γρ. στιγμιαίος καφές

Γάλα αμυγδάλου

Αλάτι

γάλα αμυγδάλου με καφέ

Εκτέλεση

Σε ένα μαγειρικό σκεύος, λιώνουμε τη ζάχαρη με μια κουταλιά της σούπας νερό. Όταν αρχίζει να παίρνει χρώμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε. Την καραμέλα τη ρίχνουμε σε ένα μπολ και την αφήνουμε να κρυώσει, προσθέτοντας μετά μια πρέζα αλάτι. Αναδιανέμουμε την καραμέλα σε 6 φλιτζάνια και, στη συνέχεια, τα τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Παράλληλα, ανακατεύουμε με ένα μίξερ χειρός τον στιγμιαίο καφέ με 160 γραμμάρια παγωμένο νερό για πολλή ώρα, μέχρι να αποκτήσει έναν ελαφρύ και αφράτο αφρό.

Στη συνέχεια, βάζουμε τα φλιτζάνια από το ψυγείο, προσθέτουμε περίπου 200 γραμμάρια γάλα αμυγδάλου σε κάθε ένα και, τέλος, ρίχνουμε τον αφρό του καφέ. Απολαμβάνουμε μια δροσιστική και γευστική εμπειρία.

H πιο cozy συνταγή latte με κουρκουμά

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τυρόπιτα στην τοστιέρα με 3 υλικά

Her News

Καθαρά Δευτέρα: Σούπερ συνταγή για… βελούδινη ταραμοσαλάτα

Her News

Στραπατσάδα: Με αυτή τη συνταγή θα φτιάξετε τα ωραιότερα Καγιανά

Her News