Αγαπημένο φαγητό που παραπέμπει σε κυριακάτικο τραπέζι, ενώ βρισκόμαστε στο μέσον της εβδομάδας. Το χοιρινό με κολοκυθάκια είναι μια συνταγή που σπάει τη ρουτίνα του εβδομαδιαίου προγραμματισμού για το φαγητό.
Στο χοιρινό κρέας με τρυφερά κολοκυθάκια, θα προσθέσουμε ξερό κρεμμύδι, ντομάτα, πατάτες, καρότο και φρέσκο ψιλοκομμένο μαϊντανό και θα απολαύσουμε ένα εξαιρετικό φαγητό.
Ας δούμε τη συνταγή
Υλικά
1 κιλό χοιρινό μπούτι (ψαχνό), σε μερίδες
1 κιλό κολοκυθάκια τρυφερά, μικρά, καθαρισμένα και ολόκληρα
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 πατάτες, καθαρισμένες, σε κυβάκια
1 καρότο, σε λεπτές φέτες
600 γρ. ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1/3 κ.γ. ζάχαρη άσπρη κρυσταλλική
1/4 μάτσο μαϊντανός, ψιλοκομμένος
70 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το κρέας για 4-5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
Ρίχνουμε το κρεμμύδι, τις πατάτες και το καρότο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για άλλα 2-3 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την ζάχαρη, την ντομάτα και νερό τόσο ώστε ίσα ισα να καλύψει τα υλικά.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με καπάκι, μετριάζουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για 30 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Ξεσκεπάζουμε, ρίχνουμε τα κολοκυθάκια, δυναμώνουμε την φωτιά και μαγειρεύουμε για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν, αλλά να παραμείνουν τραγανά.
Σκορπίζουμε τον μαϊντανό και σερβίρουμε.
Καλή όρεξη!
Extras:
Μερίδες: 6
Προετοιμασία: 20 λεπτά
Μαγείρεμα: 50 λεπτά