HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Τελικά πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ με βάση την ηλικία μας;

Ένας ειδικός στην κινεζική ιατρική λέει ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία και μοιράζεται πόσο συχνά πρέπει να κάνετε ανάλογα με την ηλικία σας.

Η Nina Cheng πήγε στο TikTok την περασμένη εβδομάδα για να καταγράψει τους αριθμούς σε ένα βίντεο με τους 286.000 ακόλουθούς της, λέγοντας: «Γνωρίζατε ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται αιτία ασθένειας στην παραδοσιακή κινεζική ιατρική;»

«Ενώ η παραδοσιακή κινεζική ιατρική συχνά τονίζει τις πιθανές μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της υπερβολικής σεξουαλικής δραστηριότητας, πολλοί δεν συνειδητοποιούν ότι το ανεπαρκές σεξ θεωρείται επίσης αιτία ασθένειας στην κινεζική ιατρική», πρόσθεσε.Ένας ειδικός στην κινεζική ιατρική λέει ότι το τακτικό σεξ είναι απαραίτητο για την καλή υγεία – και μοιράζεται πόσο συχνά πρέπει να ζεσταίνετε και να βαριέστε ανάλογα με την ηλικία σας.Λοιπόν, πόσο συχνά πρέπει να κάνετε σεξ για να κρατήσετε μακριά τις ασθένειες; Η Cheng ανέφερε το κείμενο «Su Nu Jing» 2.000 ετών για τις απαντήσεις της.

Σύμφωνα με το κείμενο, τα άτομα στα 20 τους πρέπει να κάνουν το περισσότερο σεξ, προγραμματίζοντας μια συναρπαστική συνουσία κάθε τέσσερις ημέρες.

Όσοι είναι στα 30 τους πρέπει να κάνουν σεξ κάθε οκτώ μέρες, ενώ οι 40άρηδες θα πρέπει να αχνίζουν τα σεντόνια κάθε 16 ημέρες.

Τα πράγματα επιβραδύνονται καθώς η μέση ηλικία προχωρά, με το κείμενο να ισχυρίζεται ότι οι άνθρωποι στα 50 τους πρέπει να κάνουν σεξ μία φορά κάθε τρεις εβδομάδες (21 ημέρες).

Και ενώ ένα μήλο την ημέρα μπορεί να κρατά τον γιατρό μακριά, όσοι 60άρηδες κάνουν σεξ μόνο μία φορά το μήνα θα μπορούσαν να δουν τα ίδια οφέλη, σύμφωνα με το αρχαίο βιβλίο σεξ.Ωστόσο, άλλοι γιατροί με σεξουαλική διάθεση ισχυρίστηκαν ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες θα πρέπει να έχουν οργασμό πιο συχνά από ό,τι συμβουλεύει το κείμενο «Su Nu Jing».Όσοι δεν έχουν σύντροφο δεν πρέπει να πανικοβάλλονται. Το σεξ με τον “εαυτό” σου είναι εξίσου πολύτιμο για την αποτροπή ασθένειας – αρκεί να έχετε οργασμό.

Ωστόσο, οι ειδικοί γιατροί έχουν ισχυριστεί ότι οι άνδρες και οι γυναίκες πρέπει να έχουν οργασμό πιο συχνά από ό,τι συμβουλεύει ο «Su Nu Jing».

Για τους άνδρες, έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ διαπίστωσε ότι οι συχνές εκσπερματώσεις θα μπορούσαν να είναι το κλειδί για την αποφυγή του καρκίνου του προστάτη.

Μια μελέτη σε σχεδόν 32.000 άνδρες διαπίστωσε ότι τα υψηλά επίπεδα σεξουαλικής δραστηριότητας μπορούν να μειώσουν τον κίνδυνο προσβολής από καρκίνο του προστάτη κατά 33%.

Ο βέλτιστος αριθμός εκσπερματώσεων είναι 21 το μήνα, ή περισσότερες από πέντε φορές την εβδομάδα, επιμένουν οι ερευνητές.Τα άτομα στα 20 τους πρέπει να κάνουν το περισσότερο σεξ, προγραμματίζοντας μια συναρπαστική συνεδρία κάθε 4 ημέρες.

Εν τω μεταξύ, οι γυναίκες θα πρέπει να κορυφώνονται σχεδόν κάθε δεύτερη μέρα.

Η γιατρός του Ντιτρόιτ, Andrea Pennington, είχε δηλώσει προηγουμένως στην εκπομπή συνομιλίας του Ηνωμένου Βασιλείου “This Morning” ότι οι γυναίκες πρέπει να έχουν τουλάχιστον τρεις οργασμούς την εβδομάδα.

«Τα οφέλη είναι πολλά», είπε. «Από την ανακούφιση από το άγχος από την κατάθλιψη και το άγχος, μας κάνει πιο ευγενικούς και είναι αναλγητικό».

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ για να μη γεράσουμε;

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Γυναικείος οργασμός: Σε ποια ηλικία έχεις τον καλύτερο

Her News b

Έρευνα: Ποιοι χρησιμοποιούν πιο συχνά sex toys;

Her News

Ένας οργασμός είναι λίγος… πολύ λίγος…

Her News b