HerNews.gr
Σεξουαλική ζωή

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ για να μη γεράσουμε;

Είναι αλήθεια ότι το σεξ μπορεί να έχει πολλά οφέλη για την υγεία, εκτός από την ευχαρίστηση που προσφέρει. 

Τα τελομερή είναι τα άκρα του DNA που προστατεύουν τα κύτταρα από την καταστροφή κατά τη διάρκεια της διαίρεσης. Κατά τη διάρκεια της ζωής ενός κυττάρου, τα τελομερή συνεχώς μειώνονται, και όταν φτάσουν σε ένα συγκεκριμένο μήκος, το κύτταρο χάνει τη δυνατότητα της διαίρεσης και μπορεί να πεθάνει.

Η μελέτη υποστηρίζει ότι η συχνότητα των σεξουαλικών πράξεων σχετίζεται με το μήκος των τελομερών. Πιο συγκεκριμένα, οι άνθρωποι που ανέφεραν ότι είχαν σεξουαλικές σχέσεις τουλάχιστον μία φορά την εβδομάδα είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να έχουν μακρύτερα τελομερή σε σχέση με εκείνους που ανέφεραν λιγότερο συχνές σεξουαλικές δραστηριότητες.

Πόσο συχνά πρέπει να κάνουμε σεξ για να μη γεράσουμε;

Παρόλο που η μελέτη αυτή παρέχει ενδιαφέρουσες ενδείξεις, είναι σημαντικό να σημειώσουμε ότι πρόκειται για συσχέτιση και όχι αιτία-αποτέλεσμα. Δηλαδή, δεν μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι η σεξουαλική δραστηριότητα προκαλεί άμεσα την αύξηση του μήκους των τελομερών. Άλλοι παράγοντες, όπως οι γενετικοί, ο τρόπος ζωής και η υγεία γενικά, επίσης, επηρεάζουν το μήκος των τελομερών.

Λόγοι για τους ο οποίος ο σύντροφός σας έχει καθυστερημένη εκσπερμάτιση

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Οι στάσεις του σεξ που φοβούνται περισσότερο οι άνθρωποι

HerNews ka

Γιατί τα σέξι εσώρουχα είναι σημαντικά και εντός και εκτός κρεβατοκάμαρας;

HerNews ka

Σεξ κατά τη διάρκεια περιόδου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και τι πρέπει να προσέξετε

HerNews ka