HerNews.gr
Beauty

Το dry brushing είναι μια δημοφιλής θεραπεία σώματος αλλά κάνει δουλειά στην πραγματικότητα;

Το dry brushing, όπως συνήθως ονομάζεται είναι μια αγαπημένη θεραπεία διασημοτήτων όπως η Γκουίνεθ Πάλτροου και η Τζένιφερ Κούλιτζ. Οι υποστηρικτές του ισχυρίζονται ότι μπορεί να κάνει οτιδήποτε, από τη βελτίωση της εμφάνισης του δέρματος έως την έναρξη του λεμφικού συστήματος, αλλά αντιμετωπίζεται με τόσο σκεπτικισμό όσο και με ενθουσιασμό.

Το τελετουργικό ομορφιάς πηγαίνει πολύ πίσω, οπότε το γεγονός ότι εξακολουθεί να είναι βασικό σε τόσα πολλά ιαματικά λουτρά μετά από όλα αυτά τα χρόνια προσδίδει στην αυθεντικότητά του, αλλά η έλλειψη επιστημονικά αποδεδειγμένων αποτελεσμάτων αφήνει μερικούς στον τομέα της δερματολογίας λιγότερο από εντυπωσιασμένους με την υποτιθέμενη ομορφιά και τα οφέλη του στην υγεία.

Τι είναι το dry brushing;

Η τεχνική του dry brushing είναι λίγο πολύ ακριβώς όπως ακούγεται. Για να το θέσουμε απλά, στεγνό βούρτσισμα είναι η χρήση μιας χονδροειδούς βούρτσας στο δέρμα. Τόσο το δέρμα σας όσο και η βούρτσα είναι στεγνά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας.

Υπάρχουν πολλές βούρτσες που μπορούμε να αγοράσουμε για να τις χρησιμοποιήσουμε στο σπίτι, αλλά σε ένα περιβάλλον σπα, ένας επαγγελματίας μπορεί να εφαρμόσει την τεχνική ως μέρος μιας πιο ολοκληρωμένης θεραπείας σώματος ή ακόμα και ως αυτόνομη θεραπεία.

Ποια είναι τα οφέλη του dry brushing;

Ένας από τους πιο συνηθισμένους ισχυρισμούς σχετικά με τα οφέλη του είναι τι μπορεί να κάνει για το κυκλοφορικό και το λεμφικό σύστημα, βοηθώντας να μετακινηθούν τα «καλά» μέσα και τα «όχι-ευχαριστώ» έξω. Το λεμφικό σύστημα δεν έχει αντλία όπως το κυκλοφορικό σύστημα, επομένως το στεγνό βούρτσισμα παρέχει τη διέγερση που χρειάζεται για να κινήσει το λεμφικό σύστημα.

Όσον αφορά την κυκλοφορία του αίματος, η κίνηση βουρτσίσματος πιστεύεται ότι διεγείρει τη ροή του αίματος στην επιφάνεια του δέρματος. Η βελτιωμένη κυκλοφορία μπορεί να βοηθήσει στην παροχή οξυγόνου και θρεπτικών συστατικών στα κύτταρα του δέρματος, προάγοντας ενδεχομένως μια πιο υγιή επιδερμίδα. Το στεγνό βούρτσισμα διεγείρει τη ροή του αίματος και, ναι, το αίμα παρέχει οξυγόνο και θρεπτικά συστατικά σε όλο το σώμα, αλλά δεν υπάρχουν επιστημονικά στοιχεία που να αποδεικνύουν τι μπορεί να σημαίνει αυτό για την εμφάνιση του δέρματος – και χωρίς επιστημονική απόδειξη, πολλοί δερματολόγοι είναι κατανοητά δύσπιστοι.

Το dry brushing μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων του δέρματος από την επιφάνεια του δέρματος. Αυτό μπορεί να κάνει το δέρμα σας να αισθάνεται πιο λείο και να φαίνεται πιο λαμπερό. Μπορεί επίσης να βοηθήσει στην πρόληψη ή τη μείωση των τριχών που αναπτύσσονται προς τα μέσα, κάνοντας απαλή απολέπιση του δέρματος και ανοίγοντας τους θύλακες των τριχών.Το να αφιερώνετε λίγα λεπτά κάθε μέρα για να περιποιηθείτε τον εαυτό σας με αυτό το τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησης μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του άγχους και στην προώθηση της αίσθησης ευεξίας.

Χρειάζεστε μόνο 5 λεπτά για να ολοκληρώσετε την τεχνική. Δείτε αναλυτικά τα βήματα:

  • Ξεκινήστε από τα πόδια και κινηθείτε προς τα πάνω και γύρω από το σώμα.
  • Κάντε το απαλά χωρίς να πιέζετε και εκτελέστε μόνο μερικά περάσματα ανά περιοχή.
  • Βουρτσίστε προς την καρδιά και ολοκληρώστε τις κινήσεις σας σε σημεία αποστράγγισης λεμφαδένων όπως οι μασχάλες ή οι βουβωνικές περιοχές. (Αλλά μην χρησιμοποιείτε τη βούρτσα απευθείας στα γεννητικά όργανα.)

Τρίψτε με ελαφριές, κυκλικές κινήσεις πριν μπείτε στο ντους, χαλαρώστε το στήθος σας και αποφύγετε εντελώς το πρόσωπό σας. Μπορείτε να είστε λίγο πιο σκληρές στις κινήσεις στα γόνατα, τους αγκώνες, τους αστραγάλους και τις κορυφές των ποδιών σου, όπου το δέρμα είναι πιο παχύ.

Κάντε ένα ντους μετά το dry brushing με ένα απαλό αφρόλουτρο σώματος και καλό θα είναι παραλείψετε οποιοδήποτε άλλο μέσο απολέπισης, όπως ένα scrub σώματος ή πλύση κατά της ακμής. Προσθέστε μια ενυδατική κρέμα ή λάδι σώματος  για πραγματική ενυδάτωση.

Πως να χρησιμοποιήσετε τη ρετινόλη στο σώμα σας σαν δερματολόγος

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Ariana Grande: Με cat eye που εντυπωσιάζει – Υιοθέτησε το μακιγιάζ που κάνει θραύση

Her News

Chiara Ferragni: Αποδεικνύει πως οι χρωματιστές σκιές ματιών είναι τάση

HerNewskl

Καθαρισμός προσώπου: Ποια είναι τα σημεία που χρειάζονται ιδιαίτερη προσοχή;

HerNewskl