HerNews.gr
Διεθνή

Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε 30 χώρες έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων

Τουλάχιστον 100 εκατομμύρια κορίτσια και γυναίκες σε αναπαραγωγική ηλικία έχουν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων σε 30 χώρες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη, ενώ ο αριθμός τους πιθανότατα είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς για ορισμένες περιοχές δεν υπάρχουν ακριβή στοιχεία.

Παρόλο που παρατηρείται διαχρονικά μια έστω μικρή τάση μείωσης στις περισσότερες χώρες (στις 26), οι επιστήμονες αναφέρουν ότι πολλά περισσότερα πρέπει να γίνουν για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον Στίβεν ΜακΚολ του αμερικανικού Πανεπιστημίου της Βηρυτού, οι οποίοι έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο ιατρικό περιοδικό «PLOS Medicine», αξιολόγησαν στοιχεία για τον ακρωτηριασμό κοριτσιών από 30 μελέτες, από τις οποίες οι 23 αφορούσαν την Αφρική, οι έξι την ανατολική Μεσόγειο και μία τη ΝΑ Ασία.

Συνολικά οι έρευνες αφορούσαν 406.048 γυναίκες από 30 χώρες και 296.267 κορίτσια από 25 χώρες. Διαπιστώθηκε ότι σχεδόν το 37% των γυναικών 15-49 ετών και το 8,3% των κοριτσιών 0-15 ετών είχαν υποστεί ακρωτηριασμό γεννητικών οργάνων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Αγνώριστος ο Louis Tomlinson: Δεν θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν του (ΦΩΤΟ)

HerNews ka

Linda Evangelista: Αποκαλύπτει για πρώτη φορά ότι υπέστη σωματική κακοποίηση από τον πρώην σύζυγό της

HerNews ka

Η Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας και η εντυπωσιακή ανακαίνισή της

georgegsp