HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Βαλίτσα μαιευτηρίου: Όλα όσα θα χρειαστείτε

Το μωρό σας μπορεί να έρθει νωρίτερα από το αναμενόμενο, επομένως αξίζει να έχετε οργανωμένη και έτοιμη την βαλίτσα μαιευτηρίου! Ιδανικά κατά τη διάρκεια του 8ου μήνα είναι μια καλή στιγμή να δείτε όλα όσα θα χρειαστείτε. Μπορείτε τότε σιγά σιγά να φτιάξετε τα πράγματά σας.

Ετοιμάστε την βαλίτσα μαιευτηρίου με τον σύντροφό σας. Έτσι, θα μπορείτε να ελέγξετε ξανά τη λίστα, για να βεβαιωθείτε ότι θα έχετε όλα όσα μπορεί να χρειαστείτε για το νοσοκομείο. Φροντίστε να ενημερωθείτε κι από το μαιευτήριο στο οποίο επρόκειτο να γεννήσετε, τι θα σας παρέχουν, για να μην τα παίρνετε διπλά ορισμένα πράγματα.

Τι πρέπει να έχετε λοιπόν στην βαλίτσα μαιευτηρίου;

Η άνεση κατά τη διάρκεια του τοκετού είναι το κλειδί για να είστε κι εσείς όσο πιο χαλαρές μπορείτε και να αισθάνεστε όμορφα. Φροντίστε λοιπόν να έχετε μαζί σας νυχτικό, πιτζάμες, μια ρόμπα. Απαραίτητη είναι φυσικά μια πετσέτα για το μπάνιο. Μην ξεχάσετε παντόφλες για το δωμάτιο και σαγιονάρες για όταν θα κάνετε ντους.

Συσκευάστε πολλά ζευγάρια άνετα εσώρουχα και μερικά σουτιέν θηλασμού, αν πρόκειται να θηλάσετε.

Μην ξεχνάτε χαρτομάντιλα, βούρτσα μαλλιών, αποσμητικό, οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, κοντίσιονερ και κοκαλάκια για τα μαλλιά.

Λογικά θα χρειαστείτε τις ενυδατικές σας κρέμες. Έτσι, θα μπορέσετε να περιποιηθείτε λίγο τον εαυτό σας κατά την παραμονή σας εκεί. Βέβαια καλό είναι να έχετε το δικό σας αφρόλουτρο και σαμπουάν.

Το νοσοκομείο υπάρχουν μαξιλάρια, αλλά μπορεί να μην είναι τα κατάλληλα για εσάς. Εάν έχετε ένα αγαπημένο μαξιλάρι στο σπίτι, τότε ίσως να θέλετε να το φέρετε μαζί στη βαλίτσα μαιευτηρίου.

Για να σας βοηθήσουν να ξεκουραστείτε σε ένα πολυσύχναστο και φωτεινό μαιευτήριο, μια μάσκα ματιών και ωτοασπίδες θα μπορούσαν να είναι ακριβώς ό,τι χρειάζεστε αυτές τις λίγες μέρες που θα μείνετε εκεί και για όσο έχετε χρόνο.

Συσκευάστε μερικά πράγματα που θα σας βοηθήσουν να περάσετε την ώρα σας. Μπορείτε να πάρετε μαζί ένα βιβλίο, περιοδικά, tablet με ταινίες ή μια σειρά που έχετε κατεβάσει σε αυτό ή μια συσκευή αναπαραγωγής μουσικής.

Απαραίτητα είναι μερικά έγγραφα, όπως ταυτότητα και ιατρικά αρχεία, έτσι ώστε οι γιατροί σας να μπορούν να ελέγχουν εύκολα το ιατρικό ιστορικό σας. 

Πράγματα για το μωρό

Οι πολιτικές του νοσοκομείου μπορεί να διαφέρουν σχετικά με το πώς μπορούν να ντυθούν τα νεογέννητα, γι’ αυτό συμβουλευτείτε τον γιατρό σας εκ των προτέρων σχετικά με το τι να πάρετε μαζί σας. Θυμηθείτε όμως τα κορμάκια και μια καλή ιδέα είναι να επιλέξετε αυτά που κουμπώνουν μπροστά.

Τα νεογέννητα μπορούν να κρυώσουν εύκολα, γι’ αυτό πάρτε μερικές κάλτσες για παν ενδεχόμενο. Ακόμη και κατά την επαφή δέρμα με δέρμα, το νεογέννητό σας μπορεί να φορέσει καπέλο και κάλτσες.

Το νοσοκομείο θα παρέχει πιθανότατα κουβέρτες, αλλά μια κουβέρτα δική σας είναι πάντα απαραίτητη κατά την επαφή δέρμα με δέρμα. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για να κρατήσει το μωρό σας ζεστό στο δρόμο για το σπίτι.

Σκεφτείτε τις καιρικές συνθήκες για να πάρετε μαζί τα κατάλληλα ρούχα εξόδου.

Τέλος μην ξεχάσετε το κάθισμα αυτοκινήτου. Αυτό προφανώς δεν είναι για την βαλίτσα μαιευτηρίου, αλλά το σωστό κάθισμα θα πρέπει να τοποθετηθεί στο αυτοκίνητό σας την ίδια στιγμή που ετοιμάζετε την τσάντα του μωρού σας, ώστε να είναι έτοιμο για το νοσοκομείο.

Τοκετός στο νερό: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Φυσιολογικός Τοκετός: Επιλογή κατάλληλης ομάδας! – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News

3 Μύθοι για την ωορρηξία

Her News

Ο ρόλος της Μαίας στην κύηση και τον τοκετό – Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας εξηγεί

Her News