HerNews.gr
Εγκυμοσύνη

Τοκετός στο νερό: Όλα όσα θέλεις να ξέρεις

Ο τοκετός στο νερό είναι μια ευεργετική τεχνική που εξασφαλίζει απόλυτη άνεση και δεν χρειάζεται φάρμακα κατά τη διαδικασία. Αυτός ο τοκετός βοηθά επίσης στη μείωση του άγχους και είναι λιγότερο επώδυνος.

Η συμβατική φυσική διαδικασία τοκετού μπορεί να είναι λίγο τρομακτική και κουραστική για ορισμένες γυναίκες, αλλά εξακολουθεί να είναι η προτεινόμενη επιλογή τοκετού.

Αν και η επισκληρίδιος ανακουφίζει τον πόνο, υπάρχουν γυναίκες που επιθυμούν φυσιολογικό τοκετό.

Όταν γεννάει μια γυναίκα στο νερό, πρόκειται για μια ασφαλή τεχνική όπου τα μωρά είναι τόσο υγιή, όσο όταν γεννιούνται κατά τη διάρκεια της παραδοσιακής διαδικασίας. Βέβαια ο γυναικολόγος και η μαία που αναλαμβάνουν οφείλουν να είναι άρτια εκπαιδευμένοι.

Γιατί όμως να επιλέξεις τον τοκετό στο νερό;

Η ηρεμιστική επίδραση

Το ζεστό νερό καταπραΰνει και χαλαρώνει τους δύσκαμπτους μύες και τα νεύρα, μειώνοντας την ένταση και το άγχος. Λειτουργεί επίσης ως φυσικό αναλγητικό, μειώνοντας την αρτηριακή πίεση. Βοηθάει το σώμα να παράγει ενδορφίνες, οι οποίες μειώνουν την ένταση του πόνου. Βοηθά επίσης στην πραγματοποίηση αποτελεσματικών συσπάσεων. Αυτό συμβαίνει λόγω της καλύτερης οξυγόνωσης των μυών της μήτρας.

Καλύτερος έλεγχος λόγω του νερού

Ο τοκετός στο νερό βοηθά στην καλύτερη αίσθηση ελέγχου, επιτρέποντας την ελεύθερη κίνηση σε αντίθεση με την παραδοσιακή μέθοδο. Η άνωση επιτρέπει επίσης στο μωρό να κινηθεί πιο κοντά στο κανάλι γέννησης παρέχοντας ευκολία και μειώνοντας τη διάρκεια του τοκετού.

Ελάχιστες επιπλοκές

Το νερό βοηθά στη βελτίωση της ελαστικότητας του περινέου. Επομένως, οι πιθανότητες κολπικής ρήξης κατά τον τοκετό είναι μικρότερες. Το τέντωμα της περιοχής του περινέου με ζεστό νερό μειώνει την πιθανότητα βλάβης και μειώνει επίσης τον χρόνο αποκατάστασης. 

Ο τοκετός στο νερό είναι μια πιο φυσική διαδικασία. Θα πρέπει να θυμόμαστε ότι κάθε μία από τις διαδικασίες τοκετού έχει τα δικά της πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα. Ο τελικός καθοριστικός παράγοντας της διαδικασίας που χρησιμοποιείται καθορίζεται από τις κλινικές ανάγκες και την υγεία  της μητέρας.

Η αναζήτηση της συμβουλής του γιατρού και η λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων είναι ζωτικής σημασίας. Η διαδικασία θα πρέπει να γίνεται παρουσία ειδικού και εκπαιδευμένων νοσοκόμων.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Εγκυμοσύνη: Τι αλλαγές μπορεί να δείτε στο στήθος σας;

Her News b

Συμβουλές για τον ύπνο στην εγκυμοσύνη

Her News

Διατροφή και Γονιμότητα: Ο γυναικολόγος Στέλιος Παπαδόπουλος μας συμβουλεύει

Her News