Πλησιάζει η ώρα που θα κόψουμε βασιλόπιτα! Το αγαπημένο μας νησί, η Κέρκυρα & το ζαχαροπλαστείο Serano της οικογένειας Κάκου μας έδωσαν την πιο λαχταριστή συνταγή. Πάμε να την δοκιμάσουμε;
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8-10 ΜΕΡΙΔΕΣ
300 γρ βούτυρο
250 γρ ζάχαρη άχνη
1 κ σ ζάχαρη κρυσταλλική
480 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
4 αβγά
80 γρ γάλα
1 κ σ μπέικιν
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
Μαχλέπι(6-8 γρ)
Μαστίχα(2-4 γρ)
Μισό κ γ μοσχοκάρυδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε στο μίξερ το βούτυρο την ζάχαρη άχνη και χτυπάμε με το σύρμα μέχρι να αφρατέψει. (3’ περίπου)
Αφού μαζέψουμε από τα τοιχώματα το μείγμα ξανά χτυπάμε για αλλά 5’ περίπου.
Βάζουμε σ’ ένα μπλέντερ την κρυσταλλική ζάχαρη το μοσχοκάρυδο τη μαστίχα το μαχλέπι κ 80γρ αλεύρι και χτυπάμε μέχρι διαλυθούν (σκόνη).
Ρίχνουμε αυτό το μείγμα στο μίξερ που έχουμε το χτυπημένο βούτυρο και προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιών και την βανίλια και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
Ενώ χτυπάμε ριχνουμε 1-1 τα αυγά.Πρέπει το μείγμα να απορροφήσει το ένα για να ρίξουμε το άλλο.
Βγάζουμε από το μίξερ κ ριχνουμε μέσα στον κάδο το γάλα κ ανακατεύουμε λίγο με μια μαριζ.
Ανακατεύουμε σ’ ένα άλλο μπολ τα 400γρ αλεύρι με το μπέικιν και μετά τα ρίχνουμε μέσα στον κάδο με το μείγμα και ανακατεύουμε ελαφρά.
Ρίχνουμε το μείγμα μέσα στην φόρμα μας που έχουμε βουτυροαλευρώσει και το απλώνουμε.
Ψήνουμε για 45’ σε φούρνο που εχουμε προθερμάνει στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Οταν είναι έτοιμη την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Καλή σας απόλαυση & καλή χρονιά! Η ζωή σας να είναι γλυκιά σαν βασιλόπιτα.
Φωτό: clickatlife