Αυτός ο vegan κορμός σοκολάτας με ρούμι και κάσιους είναι πραγματικά μια απόλαυση που δεν μπορείς να αντισταθείς να δοκιμάσεις. Η συνδυασμένη γεύση της σοκολάτας με το ρούμι είναι απλά υπέροχη και η προσθήκη των κάσιους προσδίδει έναν εκπληκτικό χαρακτήρα σε αυτό το γλυκό.
Vegan κορμός σοκολάτας: Η συνταγή που θα σας ενθουσιάσει
Υλικά
200 γραμμάρια vegan μαύρη σοκολάτα
120 γραμμάρια vegan μπισκότα ολικής αλέσεως
100 γραμμάρια κάσιους (ή αμύγδαλα , ή φιστίκια , ή φουντούκια )
60 ml γάλα αμυγδάλου ή ρυζιού
50 ml ηλιέλαιο
2 κουταλιές της σούπας ρούμι
1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 πρέζα κανέλα
Εκτέλεση
Για να φτιάξεις τον κορμό, αρχικά χρειάζεσαι ένα φύλλο λαδόκολλας και ένα φύλλο αλουμινόχαρτο. Απλώνεις τη ζύμη στο κέντρο του φύλλου λαδόκολλας. Χρησιμοποιώντας τις άκρες του χαρτιού, δίνεις σχήμα στον κορμό με διάμετρο περίπου 7-8 εκατοστά. Στη συνέχεια, τυλίγεις τη ζύμη κρατώντας τα πλαϊνά του φύλλου λαδόκολλας και στη συνέχεια τυλίγεις με το αλουμινόχαρτο.
Έπειτα, βάζεις τον κορμό στην κατάψυξη για λίγες ώρες πριν το κόψεις σε φέτες. Πριν το σερβίρεις, το αφήνεις να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε να μαλακώσει λίγο πριν το κόψεις και το σερβίρεις.