HerNews.gr
Ψυχολογία

Βήματα για να δημιουργήσετε μια θετική συνήθεια

Μια θετική συνήθεια μπορεί να μας βοηθήσει να επιτύχουμε τους στόχους μας και να παραμείνουμε υγιείς. Όσες περισσότερες θετικές συνήθειες έχουμε τόσο πιο εύκολα θα συγκεντρωθούμε σε μια υγιεινή διατροφή και σε έναν καλύτερο τρόπο ζωής.

Μπορεί λοιπόν να πιστεύουμε ότι δύσκολα αποκτάμε μια νέα θετική συνήθεια, αλλά η επιστήμη έρχεται να δώσει μια διαφορετική απάντηση. Αυτό που μπερδεύουμε με τη δύναμη της θέλησης είναι συχνά χαρακτηριστικό γνώρισμα της συνήθειας.

Τα άτομα με καλές συνήθειες σπάνια χρειάζεται να αντισταθούν στον πειρασμό να τεμπελιάσουν στον καναπέ, να παραγγείλουν λιπαρό φαγητό σε πακέτο ή να καθυστερήσουν σε ένα ραντεβού.

Αυτό συμβαίνει επειδή ο αυτόματος πιλότος αναλαμβάνει, εξαλείφοντας τον πειρασμό από την εξίσωση. Έχοντας καθιερώσει καλές συνήθειες, απαιτείται λίγη έως καθόλου δύναμη θέλησης για να επιλέξετε με σύνεση.

Ακούγεται υπέροχο, σωστά; Το μόνο μυστικό είναι ότι η οικοδόμηση καλών συνηθειών απαιτεί προσπάθεια και διορατικότητα. Ακολουθούν μερικά βήματα που υποστηρίζονται από έρευνες που θα σας βοηθήσουν να αποκτήσετε μια θετική συνήθεια.

1. Θέστε έναν συγκεκριμένο στόχο

Ο τρόπος που ορίζετε τον στόχο που ελπίζετε να μετατρέψετε σε συνήθεια έχει σημασία. Πρέπει να είστε συγκεκριμένοι σχετικά με το τι ακριβώς στοχεύετε να κάνετε και πόσο συχνά. Μην πείτε «Θα διαλογίζομαι τακτικά». Πείτε, «Θα διαλογίζομαι για 15 λεπτά κάθε μέρα».

2. Δημιουργήστε ένα λεπτομερές σχέδιο που βασίζεται σε υποδείξεις

Τώρα που έχετε θέσει έναν συγκεκριμένο στόχο, ήρθε η ώρα να σκεφτείτε τι θα σας παρακινήσει να τον ακολουθήσετε.  Ένα σχέδιο όπως ότι «Θα κάνω ισπανικά για 30 λεπτά, πέντε ημέρες την εβδομάδα» είναι εντάξει. Αλλά ένα λεπτομερές σχέδιο που βασίζεται σε στοιχεία όπως «Κάθε εργάσιμη μέρα μετά την τελευταία μου συνάντηση, θα ξοδεύω 30 λεπτά για να μελετήσω ισπανικά στο γραφείο μου» είναι πολύ πιο πιθανό να μείνει ως θετική συνήθεια.

3. Κάντε το διασκεδαστικό για να το επαναλαμβάνετε

Όταν ξεκινάμε να χτίσουμε μια νέα συνήθεια, οι περισσότεροι από εμάς υπερεκτιμούμε τη δύναμη της θέλησής μας. Ας υποθέσουμε ότι ελπίζετε να αποκτήσετε φόρμα με τακτική γυμναστική.

Πιθανότατα θα αναζητήσετε μια προπόνηση που μπορεί να δώσει γρήγορα αποτελέσματα. Ωστόσο, η έρευνα έχει δείξει ότι θα επιμείνετε περισσότερο και τελικά θα πετύχετε περισσότερα, εάν επικεντρωθείτε στην εύρεση τρόπων για να κάνετε την επιδίωξη στόχων διασκεδαστική.

Όταν πρόκειται για γυμναστική, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι πηγαίνετε σε μαθήματα Zumba με μια φίλη σας. Αν προσπαθείτε να τρώτε περισσότερα φρούτα και λαχανικά, μπορεί να σημαίνει ότι αλλάζετε το πρωινό που τρώγατε με νόστιμα smoothies. Η επανάληψη βέβαια είναι το κλειδί για μια θετική συνήθεια.

Lucky Girl Syndrome: Το κλειδί για να πετύχεις τους στόχους σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Επιτυχία: Οι 14 κανόνες της

Her News b

Ξέρετε τι σημαίνει το να “πειράζετε” συνέχεια τα μαλλιά σας;

Her News b

5 τρόποι για να κάνεις το διάβασμα πιο εύκολο

Her News b