HerNews.gr
Ψυχολογία

Lucky Girl Syndrome: Το κλειδί για να πετύχεις τους στόχους σου

Το Lucky Girl Syndrome είναι μια νέα πρακτική που φαίνεται να έχει γίνει δημοφιλής στο TikTok και μπορεί να γίνει το κλειδί για να πετύχεις τους επαγγελματικούς σου στόχους.

Αυτή η πρακτική λειτουργεί όπως ο νόμος της έλξης. Σε ένα viral βίντεο στο TikTok, η Laura Galebe είπε ότι επαναλαμβάνει συνεχώς μια συγκεκριμένη φράση.

Αυτό που σκέφτεται είναι ότι τα σπουδαία πράγματα πάντα της συμβαίνουν απροσδόκητα. Παροτρύνει τον κόσμο να προσπαθήσει να οραματιστεί όσα θέλει να αποκτήσει, για έναν μήνα και να δουν πώς θα αλλάξει η ζωή τους.

Τι είναι το Lucky Girl Syndrome;

Μελέτες έχουν δείξει ότι η αισιοδοξία συνδέεται με καλύτερα αποτελέσματα για την υγεία. Επίσης μπορεί να μας κάνει να αποφασίζουμε πιο καλά. Τελικά, το Lucky Girl Syndrome έχει τις ρίζες του στην αισιοδοξία. Αλλά αυτή η νοοτροπία θα μπορούσε να γίνει προβληματική εάν μετατραπεί σε «παράλογη αισιοδοξία».

Για παράδειγμα, μπορεί να αποφύγετε να πάτε στον οδοντίατρο ή να πιέσετε τον εαυτό σας να συνεχίσει να τρέχει έναν μαραθώνιο παρά τον πόνο στο γόνατο μόνο και μόνο επειδή νομίζετε ότι όλα θα πάνε καλά. Είναι σημαντικό να προσεγγίζουμε τα πράγματα με αισιοδοξία, αλλά ρεαλιστική αισιοδοξία. 

Οι ειδικοί ψυχικής υγείας λένε επίσης ότι η ονομασία αυτής της πρακτικής ως «σύνδρομο» είναι παραπλανητική. Μπορεί να διαιωνίσει την ιδέα ότι το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού είναι κάτι που υποτίθεται ότι πρέπει να έχετε οπωσδήποτε. Αλλά μερικές φορές μπορεί να μην είστε τόσο τυχερές και βέβαια αυτό είναι εντάξει, αν συμβεί.

Τα βίντεο για το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού μπορεί να είναι εμπνευσμένα, αλλά πρέπει να μάθουμε να “αγκαλιάζουμε” και την αποτυχία.

Όσο και να φανταζόμαστε αυτά που θέλουμε να αποκτήσουμε, πάντα μπορεί να τύχουν αναποδιές και να μην τα καταφέρουμε όπως ακριβώς νομίζουμε.

Είναι καλύτερο οπότε να πατάμε γερά στα πόδια μας και να μην αφήνουμε την φαντασία να μας κυριεύει.

Απλά, το σύνδρομο του τυχερού κοριτσιού είναι η πεποίθηση ότι η διατήρηση μιας θετικής νοοτροπίας θα φέρει καλά αποτελέσματα. Δεν λειτουργεί πάντα, λένε οι ειδικοί, αλλά να θυμάστε ότι είναι φυσιολογικό για οποιονδήποτε να συναντά εμπόδια και αποτυχίες στη ζωή του.

Τρόποι για να έχεις περισσότερη αυτοπεποίθηση για το σώμα σου

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Το να μάθουμε να λέμε όχι είναι απαραίτητο για την ευτυχία και την ψυχική μας υγεία

HerNews ka

Μάθε να αγαπάς το σώμα σου

Her News

3 Βήματα για να διαχειριστούμε τα συναισθήματά μας

Her News