HerNews.gr
Διεθνή

Vivienne Westwood: Στο «σφυρί» η προσωπική γκαρνταρόμπα της

Η αείμνηστη Vivienne Westwood ήταν γνωστή για τα προκλητικά στυλ ρούχων της και την ανάπτυξη της πανκ μόδας, κοσμώντας τις πασαρέλες με τα εμβληματικά high-end σχέδιά της.

Τώρα, οι θαυμαστές της Βρετανίδας σχεδιάστριας μόδας θα μπορούν να πάρουν στα χέρια τους τα προσωπικά αντικείμενα της γκαρνταρόμπας της όταν βγουν σε δημοπρασία αργότερα αυτόν τον μήνα.

Περισσότερα από 200 αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων ενδυμάτων, παπουτσιών, κοσμημάτων και εμβληματικών εμφανίσεων από τέσσερις δεκαετίες της ζωής της, θα προσφερθούν σε ζωντανή δημοπρασία στο Λονδίνο στις 25 Ιουνίου και σε μια συνοδευτική διαδικτυακή πώληση μεταξύ 14 και 28 Ιουνίου, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών Christie’s.Ένα δικομμένο navy blue σύνολο από την πρώιμη συλλογή της "Witches" από το Φθινόπωρο/Χειμώνα 1983-1984 θα είναι προς πώληση.

Η γκαρνταρόμπα της Westwood – που περιλαμβάνει εμφανίσεις που επιλέχθηκαν από τον σύζυγό της και τον δημιουργικό διευθυντή της μάρκας μόδας της, Andreas Kronthaler – θα εκτεθεί σε μια δωρεάν δημόσια έκθεση στον οίκο δημοπρασιών στο Λονδίνο από την Παρασκευή έως τις 24 Ιουνίου, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Christie’s.

Καθώς η Westwood ήταν ειλικρινής υπέρμαχος του πλανήτη και ζητημάτων όπως τα ανθρώπινα δικαιώματα και η ελευθερία του λόγου, τα έσοδα από την πώληση θα διατεθούν σε οργανισμούς που υποστήριζαν τους σκοπούς που υποστήριξε κατά τη διάρκεια της ζωής της, συμπεριλαμβανομένων των The Vivienne Foundation, της Διεθνούς Αμνηστίας και των Γιατρών Χωρίς Σύνορα.

Everything is connected: a love letter to Vivienne Westwood | Dazed«Η Vivienne ήταν ένα σύμβολο του στυλ σε όλη της τη ζωή», ανέφερε το Ίδρυμα Vivienne στην ανακοίνωση. «Το βαθύ της ενδιαφέρον για τις πνευματικές και πολιτικές ιδέες ενημέρωσε τη φυσική της ικανότητα στο σχέδιο μόδας, όπου έγινε μια από τις πολύ λίγες αληθινές εμπνευστές. Απλώς δεν θα υπάρξει ποτέ άλλη Vivienne Westwood».

Ένα από τα είδη που θα προσφερθούν θα είναι η εμφάνισή της “Propaganda” από τη φθινοπωρινή της συλλογή 2005-2006, η οποία περιλαμβάνει ένα εμπριμέ φόρεμα και μπλε και άσπρη ριγέ μπλούζα. «Προπαγάνδα», Φθινόπωρο/Χειμώνας 2005-2006. Η εμφάνιση περιλαμβάνει ένα φόρεμα με μπλε και άσπρη ριγέ μπλούζα και εμπριμέ προπαγανδιστικό πάνελ και ποδιά.

Το πιο πρώιμο χρονολογημένο αντικείμενο στην πώληση είναι ένα μπλε navy σύνολο από τη συλλογή “Witches” της Westwood από το Φθινόπωρο/Χειμώνα 1983-84. Η συλλογή εμπνεύστηκε εν μέρει από τη μαγεία και τον κώδικα των μαγικών συμβόλων του καλλιτέχνη Keith Haring, σύμφωνα με τον Christie’s. Σύμφωνα με τον οίκο Christie’s, προβλέπεται να πουληθεί έως και 7.600 δολάρια.

«Η αίσθηση του ακτιβισμού, της τέχνης και του στυλ της Vivienne Westwood είναι ενσωματωμένη σε κάθε κομμάτι που δημιούργησε», δήλωσε ο Adrian Hume Sayer, επικεφαλής των πωλήσεων και διευθυντής των Private & Iconic Collections στον Christie’s, στην κυκλοφορία.

«Αυτή θα είναι μια μοναδική ευκαιρία για το κοινό να συναντήσει τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό κόσμο της μεγάλης Dame Vivienne Westwood και να συγκεντρώσει κεφάλαια για τους σκοπούς στους οποίους πίστευε τόσο ένθερμα», πρόσθεσε.

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Τζορτζίνα Ροντρίγκες: «Δείχνω στα παιδιά μας βίντεο ανθρώπων που δεν έχουν να φάνε και τους λέω ότι αυτό μπορεί να τους συμβεί»

Her News

Sinéad O’Connor: Αποκαλύφθηκε η αιτία θανάτου της

HerNews ka

Μάικλ Γκάμπον: «Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός ηθοποιός που πρωταγωνιστούσε στις ταινίες του Χάρι Πότερ

HerNews ka