HerNews.gr
Ελλάδα

Βράβευση Ανδρέα Αλικανιώτη- Γιώργος Βάλλης: «Το λιγότερο που μπορούσαμε να κάνουμε για αυτό το παιδί»

Την περασμένη Τρίτη 14 Μαρτίου, πραγματοποιήθηκε σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η βράβευση του ήρωα Άνδρέα Αλικανιώτη, επιβάτη του μοιραίου επιβατικού τρένου που συγκρούστηκε με εμπορική αμαξοστοιχία στα Τέμπη, από την Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών και τον Πρόεδρο Γιώργο Βάλλη.

Παρακάτω είναι μερικές στιγμές από τη βράβευση του Ανδρέα Αλικανιώτη αλλά και τις δηλώσεις του Προέδρου Γιώργου Βάλλη.

Ο Ανδρέας Αλικανιώτης είναι φοιτητής του Εμπορικού Ναυτικού, ο οποίος συγκίνησε με το θάρρος και την ανδρεία του σώζοντας δεκάδες επιβάτες του μοιραίου τρένου στο δυστύχημα των Τεμπών.

«Μια πλακέτα τιμής ένεκεν στον Ανδρέα μας, όπου έδειξε ήθος, ένα παιδί με αξία και με περίσσιο θάρρος. Δεν θα πω ήρωας επειδή δεν του αρέσει, θα πω όμως ότι είναι ένα πολύ θαρραλέο παιδί 20 χρονών για αυτά που έκανε και για την ψυχική δύναμη που έδειξε. Το λιγότερο που μπορώ να κάνω εγώ ως Πρόεδρος που εκπροσωπούμε το Ελληνικό θαλάσσιο τουρισμό και το ελληνικό yachting είναι να δώσουμε αυτή την πλακέτα στον Ανδρέα με αγάπη και χαρά», δήλωσε ο Γιώργος Βάλλης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών.

Στη συνέχεια, ο Γιώργος Βάλλης ανακοίνωσε μια έκπληξη που είχε επιφυλάξει στον Ανδρέα Αλικανιώτη. «Θα δεσμευτώ εγώ προσωπικά ότι αν θέλει να ακολουθήσει το επάγγελμα στα θαλαμηγά σαν μηχανικός και όχι στα καράβια έξω να μπορέσουμε να τον βοηθήσουμε να μπει στο χώρο του yachting. Με το που τελειώσει και πάρει και το δίπλωμα του έχει και δωρεάν ένα χρόνο εγγραφής στην Ένωση μας για να είναι και ενεργό μέλος και επίσημα. Ό,τι θέλει είμαστε κοντά του».

Τον λόγο πήρε έπειτα ο Ανδρέας Αλικανιώτης, όπου με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο για τη βράβευση αλλά και για την πρόταση που του έκανε. 

«Καθόμουν στο σπίτι μου και έβλεπα αυτές τις συνεντεύξεις του παιδιού (σσ. Ανδρέα Αλικανιώτη), πολύ συγκινημένος και σκέφτηκα ότι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε για αυτό το παιδί είναι να τον βραβεύσουμε με αυτή την τιμής ένεκεν πλακέτα ως ένδειξη σεβασμού» τόνισε στη συνέχεις ο Γιώργος Βάλλης.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Προέδρου

Ανδρέας Αλικανιώτης: Στη βράβευση του από την Π.Ε.Π.Ι.Ε.Θ- «Δεν πρόκειται να ξανά ακουμπήσω χρήματα σε ανθρώπους που δε σέβονται τη ζωή μου»

Γιωργος Βαλλης
(Πρόεδρος ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
YouTube

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ιδιωτικών & Επαγγελματικών Θαλαμηγών (ΠΕΠΙΕΘ-PUPYC)
Facebook
Instagram
Site

 Aκολουθήστε μας στo Google News

 

Νεότερα Άρθρα

Ετοιμάζονταν να «σπρώξουν» πάνω από έναν τόνο ποτά «μπόμπες» – Tους έπιασαν οι «Ράμπο» της ΑΑΔΕ

Her News

Σάλος για το Συνέδριο Γονιμότητας: Οι επώνυμοι αποσύρουν τη συμμετοχή τους

Her News b

Οι Τούρκοι βάζουν «φωτιά» στο Αιγαίο – Ψύχραιμα και αποφασιστικά απαντά η Αθήνα

Her News