Το κέικ φράουλας είναι ένα από τα πιο δημοφιλή γλυκά που μπορείτε να φτιάξετε στην άνοιξη και το καλοκαίρι. Με τη φρεσκάδα και τη γεύση της φράουλας, αυτή η συνταγή θα γίνει σίγουρα αγαπημένη στο σπίτι σας. Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για ένα απολαυστικό αποτέλεσμα.
Υλικά:
– 1 1/2 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
– 1/2 φλιτζάνι άχνη ζάχαρη
– 1/2 φλιτζάνι λάδι
– 2 αυγά
– 1 κουταλιά του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
– 1/2 φλιτζάνι γάλα
– 1 1/2 φλιτζάνια φρέσκες φράουλες, κομμένες σε κομματάκια
Οδηγίες:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και αλευρώστε ένα ταψί κέικ.
2. Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
3. Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπήστε μαζί τη ζάχαρη, το λάδι και τα αυγά μέχρι να γίνει αφράτο.
4. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και το γάλα στο μείγμα των υγρών συστατικών και ανακατέψτε καλά.
5. Προσθέστε το αλεύρι με τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν τα συστατικά.
6. Προσθέστε τις φρέσκες φράουλες και ανακατέψτε απαλά.
7. Ρίξτε το μείγμα στο αλευρωμένο ταψί και ψήστε για περίπου 45-50 λεπτά, μέχρι να γίνει χρυσό και να δοκιμάζετε το κέικ με ένα ξυλάκι που θα βγει καθαρό.
8. Αφήστε το κέικ να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψετε σε κομμάτια και απολαύστε!
Αυτή η συνταγή για κέικ φράουλας είναι η τέλεια επιλογή για ένα γλυκό ενδιάμεσο σνακ ή ένα εντυπωσιακό γλυκό για οποιαδήποτε ειδική περίσταση. Απολαύστε τη με την παρέα σας και μοιραστείτε την αγάπη για τις φράουλες!