HerNews.gr
Συνταγές

Μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης: Το απόλυτο ανοιξιάτικο snack

Αυτά τα μπισκότα με φιστίκια Αιγίνης απαιτούν ελάχιστα υλικά και γαρνίρονται με ένα εύκολο γλάσο λεμονιού που τα κάνει να φαίνονται εξαιρετικά εντυπωσιακά. Για τους λάτρεις της σοκολάτας, μπορείτε εύκολα να αλλάξετε το γλάσο με μια γρήγορη βουτιά σε λιωμένη σοκολάτα. 

Και παρόλο που δεν είναι απαραίτητο, μια πινελιά θαλασσινού αλατιού ή η χρήση αλατισμένων φιστικιών ως γαρνιτούρα είναι ένα υπέροχο αλμυρό-γλυκό φινίρισμα σε αυτά τα υπέροχα μπισκότα.

Οποιοδήποτε από τα αγαπημένα σας σχήματα μπισκότου θα λειτουργήσει επίσης για αυτήν τη συνταγή. Γίνετε δημιουργικοί και προσαρμόστε το σχέδιο όπως σας ταιριάζει.

Υλικά

  • 3/4 φλιτζανιού ανάλατο βούτυρο, μαλακωμένο
  • 1 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης, συν περισσότερα για το γαρνίρισμα
  • 1/2 κουτ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις , συν περισσότερο για την επιφάνεια εργασίας και τους κόφτες
  • 1/2 κουτ. αλάτι 
  • 2 κ.σ. φρέσκος χυμός λεμονιού (από 1 λεμόνι)

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το βούτυρο και το 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη σε ένα μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ομογενοποιηθούν, περίπου 1 λεπτό. Χτυπάμε τη βανίλια και τα ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης μέχρι να ενωθούν, περίπου 30 δευτερόλεπτα.

  2. Ανακατεύουμε μαζί το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μέτριο μπολ μέχρι να ενωθούν. Με το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα, προσθέστε σταδιακά το μείγμα αλευριού στο μείγμα του βουτύρου, χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη, περίπου 1 λεπτό, σταματώντας να ξύσετε τις πλευρές του μπολ όπως χρειάζεται. Πλάθουμε τη ζύμη σε δίσκο και τυλίγουμε σε πλαστική μεμβράνη. Αφήστε να κρυώσει μέχρι να σφίξει, τουλάχιστον 1 ώρα ή έως και 24 ώρες.

  3. Προθερμάνετε το φούρνο στους 18 Στρώνουμε ένα μεγάλο φύλλο ψησίματος με λαδόκολλα. Ανοίξτε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Κόψτε τα επιθυμητά σχήματα χρησιμοποιώντας ελαφρώς αλευρωμένα κουπάτ.  Αφήστε να ξεκουραστεί, τυλίξτε ξανά και κόψτε τα υπολείμματα ζύμης όπως χρειάζεται. Μεταφέρετε τα σχήματα σε ταψί, σε μικρή απόσταση μεταξύ τους. Παγώνουμε μέχρι να σφίξει, περίπου 10 λεπτά.

  4. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να σφίξουν οι άκρες, 14 με 16 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει σε ταψί για 5 λεπτά. Μεταφέρετε τα μπισκότα σε μια σχάρα. αφήστε να κρυώσει εντελώς, περίπου 30 λεπτά.

  5. Σε ένα μεσαίο μπολ, χτυπήστε μαζί το χυμό λεμονιού και το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Βουτήξτε, περιχύστε ή απλώστε το γλάσο πάνω από κρυωμένα μπισκότα όπως θέλετε. Θρυμματίστε επιπλέον ψιλοκομμένα φιστίκια Αιγίνης. πασπαλίζουμε τα μπισκότα. Αφήνουμε να σταθεί μέχρι να δέσει το γλάσο, περίπου 30 λεπτά.

Εύκολη & θρεπτική σαλάτα με πιπεριά, φέτα και ρεβίθια

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Μπρουσκέτες κοτόπουλου: Η γευστική και χορταστική συνταγή

Her News

Ελαφριά και γλυκιά πορτοκαλόπιτα ψυγείου χωρίς σιρόπι

Her News

Είστε αρχάριοι στην κουζίνα; Δείτε πως θα φτιάξετε εύκολη & πεντανόστιμη μακαρονάδα

Her News b