HerNews.gr
Social News

Γοργόνες: Κι όμως.. υπάρχουν!

Οι γοργόνες που απο μικρά κοριτσάκια ονειρευόμασταν ότι θέλαμε να είμαστε, αυτές οι υπέροχες μορφές με την ουρά ψαριού και τα μακρυά μαλλιά, τα μυθικά πλάσματα, για τις οποίες πρωτομαθαίνουμε από πολύ μικρή ηλικία μέσα από παραμύθια αλλά και τις διηγήσεις του Ομήρου, ίσως τελικά και να υπάρχουν..


Αυτό αποδεικνύει το μαγευτικό μέρος που εντοπίσαμε στο Instagram, το οποίο επισκέπτονται μικροί και μεγάλοι, μένοντας έκπληκτοι απο το φαντασμαγορικό σόου που έχει στηθεί εκεί, με γοργόνες να κολυμπούν σε πισίνες και να τις βλέπει το κοινό από ένα μεγάλο τζάμι..


Το συγκεκριμένο γοργονομέρος βρίσκεται στο Blue Zoo στην Οκλαχόμα! Νομίζεις ότι μπορείς να τις αγγίξεις, να κολυμπήσεις μαζί τους..

Οι Γοργόνες στην Ελληνική Μυθολογία ήταν κόρες της Κητούς και του Φόρκυ. Τα ονόματα τους ήταν Σθενώ, Ευρυάλη και Μέδουσα, το κεφάλι της οποίας έκοψε ο Περσεύς, μιας και ήταν η μόνη θνητή από τις τρείς. Η Σθενώ παράγεται από το ρήμα «σθένω», που σημαίνει είμαι δυνατός, έχω ισχύ. Η Σθενώ συμβόλιζε τη δύναμη της θάλασσας και δεν αναφέρεται σε κανένα προσωπικό της μύθο.

Υπάρχουν αναφορές για γοργόνες στα νησιά βόρεια της Σκωτίας, τα Shetlands και Orkney Islands. Η γεωγραφική απόσταση από τη Σκανδιναβία και το πανέμορφο τοπίο που αποτελείται από βραχώδη ακτές με μαγευτικά γαλαζοπράσινα νερά δίπλα από καταπράσινα λιβάδια, αρχαία ερείπια και το βόρειο σέλας να λάμπει στον ουρανό, βοηθούν ώστε αντικρίζοντάς τα κάποιος να πλάσει με τη φαντασία του διάφορες ιστορίες κι έτσι, να επηρεάσει την λαογραφία της κάθε περιοχής.

&nbsp

Νεότερα Άρθρα

H Μαίρη Συνατσάκη πόζαρε για πρώτη φορά με φουσκωμένη κοιλίτσα

HerNewskl

Κόνι Μεταξά: Αποκάλυψε πως γνωρίστηκε με τον Μάριο Καπότση – «Ήταν συνοικέσιο αλλά δούλεψε»

HerNews ka

Ρουσλάνα: “Προσπαθούν να καταλάβουν την πυρηνική ενέργεια. Θέλετε ένα δεύτερο Τσερνόμπιλ;”

Her News b