HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγή: Λουκουμάδες με μέλι και καρύδια

Η πιο γευστική συνταγή για λουκουμάδες με μέλι και καρύδια που μπορείς να φτιάξεις. Μπορείς να γλυκαθείς εύκολα και απλά!

Μικρές στρογγυλές μπουκίτσες, αφράτες και με γλυκιά γεύση. Λουκουμάδες φτιαγμένοι στο χέρι που θα λατρέψεις!

Οι λουκουμάδες με μέλι και καρύδια είναι ελληνική συνταγή. Μια παραλλαγή των donuts.

Ακόμα, μπορείς να σερβίρεις τους λουκουμάδες με μια πλούσια σως σοκολάτας!

Συνταγή για λουκουμάδες με μέλι και καρύδια:

Οι σωστά φτιαγμένοι λουκουμάδες είναι τραγανοί  από έξω και αφράτοι από μέσα. Για να τους πετύχεις, άφησε τη ζύμη να φουσκώσει καλά.

Το μυστικό είναι η σωστή θερμοκρασία. Πάντα διαλύεις την μαγιά σε χλιαρό νερό, και αφήνεις την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό περιβάλλον.

Αν η θερμοκρασία του δωματίου είναι χαμηλή, προθερμαίνεις τον φούρνο στους 40-50 βαθμούς. Τον σβήνεις και βάζεις την ζύμη στον ζεστό φούρνο. Τηγανίζεις τους λουκουμάδες σε καυτό λάδι.

 

Για τους λουκουμάδες θα χρειαστείς:
  • 240 γρ. χλιαρό γάλα
  • 240 γρ. χλιαρό νερό
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά (2 φακελάκια)
  • 450 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.σ. ζάχαρη
  • 1 κοφτό κ.γλ. αλάτι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • λάδι για τηγάνισμα
Για το γαρνίρισμα
  • 350 γρ. μέλι
  • κανέλα σε σκόνη
  • καρύδια ψιλοκομμένα

Για την σως σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα τεμαχισμένη
  • 110 γρ. νερό
  • 75 γρ. ζάχαρη ψιλή

Οδηγίες

Για να φττιάξεις τους παραδοσιακούς λουκουμάδες, ξεκίνα με την ζύμη. Στο μπολ του μίξερ βάζουμε το νερό και την μαγιά. Ανακατέψτε με ένα πιρούνι και περίμενε για 5 λεπτά μέχρι η μαγιά να διαλυθεί εντελώς. Πρόσθεσε στο ίδιο μπολ τα υπόλοιπα υλικά για την ζύμη.

Χτύπησε το μείγμα στο μίξερ (με το σύρμα) σε δυνατή ταχύτητα, για περίπου 2 λεπτά. Μέχρι το μείγμα να χυλώσει.

(Μπορείς να το χτυπήσεις και στο χέρι με ένα σύρμα, μέχρι να γίνει λείο το μείγμα).

Κάλυψετο μπολ με μεμβράνη και αφήστε την ζύμη να ξεκουραστεί σε ένα ζεστό σημείο για τουλάχιστον μία ώρα μέχρι να φουσκώσει.

 

Για να τηγανίσετε τους λουκουμάδες προσθέστε σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα αρκετό λάδι (για τηγάνισμα). Ζεστάνετε το λάδι. Δοκιμάστε αν το λάδι έχει κάψει ρίχνοντας μέσα λίγο από το χυλό. Αν το δείτε να τσιτσιρίζει, είναι έτοιμο.

 

Βουτήξτε ένα κουτάλι της σούπας σε νερό και πάρτε κουταλιά από τον χυλό και ρίξτε τον στο καυτό λάδι. Επαναλάβετε, βρέχοντας πάντα πρώτα το κουτάλι έτσι ώστε να γλιστράει ο χυλός εύκολα, μέχρι η επιφάνεια του τηγανιού να γεμίσει με λουκουμάδες.

 

Όσο οι λουκουμάδες τηγανίζονται, χρησιμοποιήστε μία τρυπητή κουτάλα για να τους βυθίζετε και να τους γυρνάτε, έτσι όλες οι πλευρές να ροδίσουν. Βγάλτε τους λουκουμάδες σε ένα πιάτο που το έχετε στρώσει με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το λάδι. Επαναλάβετε με τον υπόλοιπο χυλό.

 

Όταν ολοκληρώσετε, τοποθετήστε τους λουκουμάδες σε μία μεγάλη πιατέλα, περιχύστε τους με ζεσταμένο μέλι και πασπαλίστε τους με την κανέλα και τα καρύδια.

Αν έχετε διάθεση για λίγη σοκολάτα, γαρνίρετε τους λουκουμάδες με σως σοκολάτας. Για να ετοιμάσετε τη σως, προσθέστε σε ένα κατσαρολάκι την ζάχαρη και το νερό και σιγοβράστε.

Σιγοβράστε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μέχρι η ζάχαρη να διαλυθεί πλήρως. Προσθέστε την τεμαχισμένη σοκολάτα και συνεχίστε να ανακατεύετε μέχρι η σοκολάτα να λιώσει και το μείγμα να ομογενοποιηθεί.

Περιχύστε την ζεστή σοκολάτα πάνω στους λουκουμάδες, πασπαλίστε με θρυμματισμένα καρύδια ή αμύγδαλα και απολαύστε!

Τους τηγανίζετε λίγους λίγους, αφήνοντας χώρο στο τηγάνι για να μην ενωθούν. Επίσης διατηρείτε και την θερμοκρασία του λαδιού ψηλά για να σας γίνουν τραγανοί. Το ζητούμενο είναι να ετοιμάσετε λουκουμάδες τραγανούς και αφράτους ταυτόχρονα.

Εμπρός λοιπόν δοκιμάστε αυτή τη παραδοσιακή συνταγή για λουκουμάδες με μέλι. Αφεθείτε σε αυτή τη μικρή αμαρτία! Σερβίρονται άψογα και με μία μπάλα παγωτό βανίλια.

Φωτογραφίες: ipop.gr

Νεότερα Άρθρα

Μακαρόνια: Ο σωστός τρόπος να τα βράσεις

Her News b

Tarte Tatin: Η πιο νόστιμη συνταγή για ανάποδη μηλόπιτα

HerNewskl

Τυροκροκέτες με μόλις 2 υλικά

Her News