HerNews.gr
Ελλάδα

“Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας” – Η ανάρτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη για τα Rafale

Με έξι νέα μαχητικά αεροσκάφη Rafale στη δύναμή της βρίσκει το 2022 την Πολεμική Αεροπορία. Τα Rafale έφτασαν στην Ελλάδα σε δύο σχηματισμούς των τριών αεροσκαφών. Πραγματοποιήθηκε σε πανηγυρικό κλίμα και με πτήσεις πάνω από τον αθηναϊκό ουρανό η τελετή παραλαβής των έξι μαχητικών αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία, στις εγκαταστάσεις της 114 ΠΜ στην Τανάγρα. παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στον ένα σχηματισμό εντάχθηκαν δύο Mirage όταν τα νέα μαχητικά πέρασαν στο FIR Αθηνών, προκειμένου να τα συνοδεύσουν.

Τα rafale πέταξαν απευθείας για την Ελλάδα και πριν προσγειωθούν στο νέο τους σπίτι, την 332 Μοίρα στην Τανάγρα, έδωσαν τα διαπιστευτήριά τους με πτήση πάνω από την Ακρόπολη. Τα αεροσκάφη στις 12.44 προσγειώθηκαν στην Τανάγρα.«”Γεράκι red”. Καλωσορίσατε στο σπίτι σας, καλές προσγειώσεις πάντα με ασφάλεια», είπε στους Έλληνες πιλότους των έξι Rafale ο υπεύθυνος του πύργου ελέγχου της αεροπορικής βάσης στην Τανάγρα.

Πριν προσγειωθούν στον διάδρομο της 114 Πτέρυγας Μάχης, οι πρώτοι Έλληνες πιλότοι που εκπαιδεύθηκαν στην πτήση με τα υπερσύγχρονα γαλλικά μαχητικά έκαναν διέλευση με τα δικινητήρια μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την βάση της Τανάγρας. Κινώντας τα πτερύγιά τους δεξιά και αριστερά, οι Έλληνες πιλότοι απηύθυναν χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους. Λίγα δευτερόλπετα προηγουμένως, στην πρώτη διέλευσή τους πάνω από τον διάδρομο της Τανάγρας, οι χειριστές των Rafale έκαναν προσομοίωση touch and go, δηλαδή λίγο προτού ακουμπήσουν στον διάδρομο, απογειώθηκαν εκ νέου και έκαναν ακόμη μια στροφή προς την 114 Πτέρυγα Μάχης.

Ο γ.γ. του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Twitter στην οποία έγραψε:

“Τα νέα γεράκια ανοίγουν τα φτερά τους στον ελληνικό ουρανό. Καλώς ήρθατε στο σπίτι σας.”

Νεότερα Άρθρα

Στηβ Μιλάτος: Ελεύθερος με εγγύηση 2.000 ευρώ και εμφάνιση 2 φορές στο αστυνομικό τμήμα

Her News b

Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ο Τέως Βασιλιάς Κωνσταντίνος

Her News

Αλλαγή ώρας: Γυρίζουμε τα ρολόγια μια ώρα μπροστά

Her News b