HerNews.gr
Ελλάδα

Θάσος: Το Μέγαρο Μαξίμου έπειτα από επιστολή μαθητών και συλλόγου στέλνει σε σχολείο του νησιού τεχνολογικό εξοπλισμό

Μια ευχάριστη  έκπληξη περίμενε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου της Ποταμιάς, στο μακρινό νησί της Θάσου. Το Δημοτικό Σχολείο Ποταμιάς είναι είναι χτισμένο πάνω στην πλαγιά του ψηλότερου όρους του νησιού και φιλοξενεί δεκάδες παιδιά που μαθαίνουν τα πρώτα τους γράμματα.

Σε επιστολή της προς τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Θεόδωρο Λιβάνιο, η διευθύντρια του συλλόγου διδασκόντων, Κυριαζίδου Γεωργία, γνωστοποιούσε τις ελλείψεις σε επίπεδο εξοπλισμού στην σχολική μονάδα. Όπως και τα προβλήματα που αντιμετώπιζε το σχολείο της Θάσου. Η διευθύντρια  ευελπιστούσε σε θετική ανταπόκριση για την αντιμετώπισή τους όπου είναι εφικτό. Η ίδια γνώριζε ταυτόχρονα ότι αυτό θα αποτελούσε  μια δύσκολη εξίσωση.

 Ο Διευθυντής του Πρωθυπουργικού Γραφείου, Γρηγόρης Δημητριάδης

Η άμεση θετική αναταπόκριση 

Άμεσα το αίτημα για λειτουργική αναβάθμιση του σχολείου που θα βοηθήσει στη βελτίωση του επιπέδου παροχής γνώσεων περιήλθε στο γραφείο του διευθυντή του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη.  Εκεί διερευνήθηκε κάθε τρόπος για την επίλυση της έλλειψης εξοπλισμού. 

Η κυρία Κυριαζίδου στην επιστολή σημείωσε χαρακτηριστικά:

«Το σχολείο είναι η μόνη μας ελπίδα μαζί με την ψυχή που βάζουν μαθητές, δάσκαλοι, γονείς και τοπική κοινωνία. Το αυριανά μέλη της κοινωνίας μας θα είναι τα παιδιά μας»

Έτσι, σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα εστάλησαν στο νησί της Θάσου όσα χρειαζόταν το σχολείο σε επίπεδο εξοπλισμου.  Ηλεκτρονικοί υπολογιστές, σταθεροί και φορητοί, τεχνολογικός εξοπλισμός όπως πολυμηχάνημα  εκτυπωτή αλλά και προτζεκτόρες. Ακόμα, τα παραπάνω συνοδεύοταν από αρκετά βιβλία. Αυτά θα ενισχύσουν σημαντικά τη βιβλιοθήκη των παιδιών του σχολείου.

Οι ευχαριστίες 

«Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και οι μαθητές/τριες του Δημοτικού Σχολείου Ποταμιάς, επιθυμούν να εκφράσουν τις θερμές ευχαριστίες τους για την συμμετοχή και το ενδιαφέρον σας στην προσπάθεια του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Λιβάνιου Θεόδωρου να ανταποκριθεί στο αίτημά μας για την ευγενική χορηγία-δωρεά στο Σχολείο μας», σημειώνει σε ανακοίνωσή της η διευθύντρια του σχολείου σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης τονίζοντας πως: «Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη βοήθειά σας, η οποία θα συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργία του Σχολείου και στη βελτίωση των συνθηκών εκπαίδευσης των μαθητών μας!».

«Σας διαβεβαιώνουμε, ότι η πολύτιμη προσφορά του τεχνολογικού αυτού εξοπλισμού, είναι ιδιαίτερα σημαντική στην προσπάθεια που κάνουμε για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης στους μαθητές μας, θα διευκολύνει σημαντικά το έργο της εκπαιδευτικής μας διαδικασίας και θα εκσυγχρονίσει τη διαδικασία της μάθησης στο Σχολείο μας», καταλήγει η κυρία Κυριαζίδου.

 

 Aκολουθήστε μας στo Google News 

Νεότερα Άρθρα

Βασίλης Κικίλιας: Κορυφαίος προορισμός η Ελλάδα – Ξεπερνά κάθε προσδοκία ως προς το τουριστικό της προϊόν για το 2022

Her News

Σοκάρει η αντίδραση της Πισπιρίγκου όταν ξεψύχησε η Τζωρτζίνα – «Αλλάζουν όλα αν αποδειχθεί ότι Μαλένα και Ίριδα δεν ήταν παιδιά του Μάνου»

Her News

Φωτιές: Αυξημένα πρόστιμα και άμεση φυλάκιση και για εμπρησμό από αμέλεια ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός

HerNews ka