HerNews.gr
Μόδα

Λεκέδες από Make-up; Κι όμως δεν χρειάζεται να βάλεις το ρούχο στο πλυντήριο

clothes

Το μακιγιάζ μπορεί να μας αναστατώσει, αν τύχει και κάνουμε λεκέδες στα ρούχα μας.

Το κλειδί είναι να ξέρεις αμέσως πώς να αφαιρέσεις το μακιγιάζ από τα ρούχα σου, έτσι ώστε αν έχεις μόνο πέντε λεπτά πριν πρέπει να φύγεις για τη δουλειά ή ένα κάλεσμα – δεν χάνεις χρόνο να τρίβεις, πανικόβλητη, χωρίς αποτέλεσμα. Καταρχάς, αν υπάρχει κάτι που έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια που φοράμε makeup, είναι να το κάνουμε φορώντας πιτζάμες ή φόρμες για να αποφύγουμε τους λεκέδες στα επίσημα ρούχα. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό αν βιάζεσαι. 

makeup

Για καλλυντικά βασισμένα σε έλαια (κραγιόν, make up, αδιάβροχες μάσκαρα, eyeliner)

 Για να αφαιρέσετε λεκέδες από τα συγκεκριμένα καλλυντικά, ξεκινήστε με λίγο χαρτί και προσπαθήστε ταμποναριστά να αφαιρέσετε την περισσότερη ποσότητα χρώματος. Στη συνέχεια ρίξτε λίγο απορρυπαντικό πιάτων στον λεκέ και τρίψτε ελαφρά με ένα πανάκι. Αφήστε το σαπούνι για 10-15 λεπτά πάνω στον λεκέ για να απορροφηθεί το έλαιο. Ξεπλύντε με νερό και επαναλάβετε αν χρειάζεται.

Για καλλυντικά που δεν έχουν έλαια (ρουζ, σκιές, πούδρες) 

Ξεκινήστε τινάζοντας το ρούχο για να πέσει η έξτρα σκόνη. Βάλτε μερικές σταγόνες απορρυπαντικού ρούχων πάνω στον λεκέ και τρίψτε με ένα βρεγμένο πανάκι. Αφήστε το απορρυπαντικό να δράσει για 15 λεπτά. Ξεπλύντε το απορρυπαντικό γυρίζοντας το ρούχο από την ανάποδη μεριά. Μετά, πλύντε κανονικά.

makeup

Για καλλυντικά που έχουν ως βάση το νερό (υγρά make up, concealer, μη αδιάβροχες μάσκαρα)

 Για αυτούς τους λεκέδες πρέπει να φτιάξετε ένα δικό σας μείγμα που να αποτελείται από 1 κ.σ. απορρυπαντικό πιάτων, 2 κ.σ. οξυζενέ και 1 κ.σ. μαγειρική σόδα. Βάλτε λίγο μείγμα πάνω στον λεκέ με μια παλιά οδοντόβουρτσα. Τρίψτε ελαφρά και στη συνέχεια πλύντε κανονικά το ρούχο σας.

Aκολουθήστε μας στo Google News  

Νεότερα Άρθρα

Kατερίνα Καινούργιου: Φόρεσε το πιο stylish δερμάτινο παλτό!

HerNewskl

Χριστουγεννιάτικες αγορές: Η συλλογή HOFF είναι η κορυφαία επιλογή των φετινών δώρων

Her News

Βασίλισσα Λετίθια: Η επιτομή της καλοκαιρινής φινέτσας!

Her News