HerNews.gr
Ελλάδα

Ρούλα Πισπιρίγκου: Το πόρισμα – «φωτιά» και η απολογία της Δευτέρας

Ρουλα

Σε ασφυκτικό «κλοιό» βρίσκεται η Ρούλα Πισπιρίγκου, μετά το πόρισμα για τους θανάτους της Μαλένας και της Ίριδας.

Οι ιατροδικαστές διαπίστωσαν ότι τα δύο κορίτσια υπέστησαν βίαιο ασφυκτικό πνιγμό και οι υποθέσεις, πλέον, ανήκουν και επίσημα στην κατηγορία της εγκληματικής ενέργειας.

Χαρακτηριστικό της δεινής θέσης που βρίσκεται η Πισπιρίγκου, είναι το ότι μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος ο Κωνσταντίνος Ζαρδάς αποχώρησε από την υπεράσπισή της.

Πόρισμα – «καταπέλτης»

Καταπέλτης για την Ρούλα Πισπιρίγκου και όποιον άλλον αποδειχτεί ότι εμπλέκεται στην υπόθεση, είναι η επιστημονική άποψη των ιατροδικαστών Νίκου Καρακούκη και Νίκου Καλόγρηα για τα αιτία θανάτου της Μαλένας και Ίριδας Δασκαλάκη. Το πόρισμα που συνέταξαν, κάνει λόγο βίαιο ασφυκτικό πνιγμό και στις δύο υποθέσεις, κάτι που, σύμφωνα με νομικούς κύκλους, «στριμώχνει στα σχοινιά» την 33χρονη κατηγορούμενη.

Οι ίδιοι κύκλοι τονίζουν πως οι δύο ιατροδικαστές «απαντούν» στις συναδέλφους τους που συνέταξαν τις πρώτες εκθέσεις και είχαν αποδώσει τους θανάτους των δύο κοριτσιών σε παθολογικά αίτια. Οι πολύπειροι ιατροδικαστές τονίζουν πως στο πόρισμά τους «δεν επιβεβαιώθηκαν» οι παθολογικές αιτίες θανάτου, καθώς και ότι η «παθολογική αιτία θανάτου και στις δύο περιπτώσεις, αποκλείστηκε». Χαρακτηριστικά στα συμπεράσματα του πορίσματος αναφέρεται:

Ρούλα

«Καταλήγουμε με επιστημονική ασφάλεια και για τις δύο περιπτώσεις στην κατάδειξη του ασφυκτικού μηχανισμού δι’ αποφράξεων των έξω στομίων των αεροφόρων οδών ως αιτίας θανάτου αυτών. Η ως άνω απόφραξη έχει όλα τα στοιχεία της ισχυράς πιέσεως των έξω στομίων των αεροφόρων οδών και, ως εκ τούτου, αποκλείει τον ατυχηματικό χαρακτήρα, αντιθέτως επιβεβαιώνει τον δια της εγκληματικής ενέργειας μηχανισμό θανάτου/ανθρωποκτονία».

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Σχολεία: Αυτές είναι οι τελικές οδηγίες για το άνοιγμά τους – Τα 14 SOS

Her News b

Κορoνοϊός: 1.400 νέα κρούσματα -816 διασωληνωμένοι, 57 νεκροί

Her News b

Κορονοϊός: 4309 νέα κρούσματα, 79 νεκροί, 751 διασωληνωμένοι

Her News b