HerNews.gr
Διεθνή

Βασίλισσα Ελισάβετ: Πως ήθελε την κηδεία της;

Η βασίλισσα Ελισάβετ δεν άφηνε τίποτα στην τύχη. Από τα ρούχα που φορούσε, τα λόγια που έλεγε και τη στάση που κρατούσε απέναντι σε πρόσωπα και πράγματα. Από αυτή την άποψη δεν προκαλεί έκπληξη το γεγονός ότι η κηδεία της, που θα γίνει τη Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου στις 11.00 τοπική ώρα (13.00 ώρα Ελλάδος), στο Αβαείο του Γουεστμίνστερ, θα έχει και τις δικές της προσθήκες.

Για του λόγου το αληθές, θα ακουστεί ο θρήνος της αρεσκείας της από τον αγαπημένο αυλητή της και θα τηρηθεί δύο λεπτών σιγή πριν από την τελευταία πομπή των ανωτέρων μελών της βασιλικής οικογένειας πίσω από το φέρετρό της καθοδόν προς το χώρο της ταφής της στις 16.00 τοπική ώρα (18.00 ώρα Ελλάδας).

Η βασίλισσα θα μεταφερθεί στο Ουίνδσορ, όπου θα ταφεί στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, κοντά στο σύζυγό της πρίγκιπα Φίλιππο, τον πατέρα της βασιλιά Γεώργιο ΣΤ’ και τη μητέρα της, βασίλισσα Ελισάβετ. Όσον αφορά τα παράπονα των υψηλών καλεσμένων, από μέλη της βασιλικής οικογένειας μέχρι αρχηγών κρατών, για να παρακαμφθεί το προτεινόμενο σύστημα, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει να εγκαταλείψουν τα οχήματά τους και να μεταφερθούν στο Ουεστμίνστερ με λεωφορεία, επικαλούμενοι λόγους γήρατος ή ασφαλείας, ελπίζουν όλοι ότι θα λυθούν χωρίς παρατράγουδα.

Britain’s Queen Elizabeth II visits the Defence Science and Technology Laboratory (DSTL) at Porton Down, England, Thursday Oct. 15, 2020, to view the Energetics Enclosure and display of weaponry and tactics used in counter intelligence. (Ben Stansall/Pool via AP)

Ποιοι έχουν προσκληθεί στην κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ

Το Λονδίνο ετοιμάζεται πυρετωδώς για την πρώτη κηδεία δημοσία δαπάνη ύστερα από εκείνη του Ουίνστον Τσόρτσιλ το 1965. Η τελετή προσελκύει διακεκριμένους καλεσμένους στη βρετανική πρωτεύουσα.

Ξεχωρίζουν μεταξύ αυτών – εκτός από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν. Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν. Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ. Παρόντες θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρόεδρος της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου, ο αυτοκράτορας Ναρουχίτο της Ιαπωνίας (στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό από την ανάρρησή του στον θρόνο, το 2019) και ο de facto ηγέτης της Σαουδικής Αραβίας, ο πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν.

Προσκεκλημένοι είναι επίσης εστεμμένοι, όπως ο πρίγκιπας Αλβέρτος του Μονακό, ο βασιλιάς Φελίπε της Ισπανίας και ο πατέρας του, ο Χουάν Κάρλος – ο οποίος παραιτήθηκε το 2014 και ζει εξόριστος στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Διαβάστε περισσότερα στη vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Bradley Cooper: Αποκαλύπτει ότι χρειάστηκαν μήνες για να αγαπήσει πραγματικά την κόρη του

HerNews ka

Αυστραλία: 2.500 άνθρωποι πόζαραν γυμνοί σε παραλία στέλνοντας μήνυμα για τον καρκίνο του δέρματος

Her News

Sharon Stone: Eίναι δεκαέξι μέρες θετική στον κορονοϊό!

HerNewskl