HerNews.gr
Ελλάδα

H Google ρίχνει εκατοντάδες εκατ. ευρώ στην Ελλάδα: Ανοίγει Cloud Region – Το σχέδιο που θα φέρει 2,2 δισ. στο ΑΕΠ και 20.000 θέσεις εργασίας

Τη μεγάλη επένδυση στην Ελλάδα παρουσιάζει αυτή την ώρα η Google στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Μια πολύ μεγάλη επένδυση -με έμφαση κυρίως στις υποδομές του Cloud- η οποία θα έχει άμεσο αντίκτυπο στην ελληνική οικονομία.

Oι ανακοινώσεις γίνονται από την πρόεδρο της Google Cloud International Αντερ Φοξ-Μάρτιν και την πρόεδρο ΝΑ Ευρώπης της Google Πέγκυ Αντωνάκου, παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Όπως τόνισε η Πρόεδρος της Google Cloud International, Adaire Fox Martin, επικαλούμενη σχετική μελέτη η επένδυση του αμερικανικού τεχνολογικού κολλοσού θα συνεισφέρει ως το 2030 συνολικά 2,2 δισ δολ. στο ελληνικό ΑΕΠ και θα υποστηρίξει τη δημιουργία πάνω από 19.400 νέων θέσεων εργασίας.

Κλείνοντας, δε, την παρουσίασή της η πρόεδρος της Google Cloud International χρησιμοποίησε μια ιρλανδική παροιμία ότι «οι δύο μειώνουν τον δρόμο» εξηγώντας ότι αυτή αφορά την συνεργασία του ενός με τον άλλο για να μικραίνει το ταξίδι.

«Ήταν τιμή μας που συνεργαστήκαμε τα τελευταία 15 χρόνια με την Ελλάδα, είναι τιμή μας να συνεργαζόμαστε με την Ελλάδα και στο μέλλον»

«Η επένδυση αυτή μπορεί να γίνει εφαλτήριο για ένα καλύτερο μέλλον για τη χώρα μας» είπε από την πλευρά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι «δΔεν έχω κρύψει από την πρώτη στιγμή το όραμά μου για ένα μεγάλο ψηφιακό άλμα της πατρίδας μας και βασικό εργαλείο είναι το σχέδιο Ελλάδα 2.0, ένας ενεργός πυρήνας του μετασχηματισμού της πατρίδας μας».

«Χαίρομαι ιδιαίτερα για την σημαντική απόφαση της Google να δημιουργήσει ένα Cloud Region της Ελλάδας» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός καθώς τόνισε ότι «οι επενδύσεις αυτές αναβαθμίζουν την πατρίδα μας στον παγκόσμιο χάρτη της αξιοποίησης κεφαλαίων».

«Έγιναν άλματα στη χρήση της τεχνολογίας, ενισχύθηκαν οι υποδομές cloud και βέβαια το δημόσιο δεν θα μπορούσε να μείνει πίσω σε αυτό καθώς στρέφεται σε cloud υποδομές ενώ μια νέα θεσμική τομή θα διευκολύνει δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς να ανέβουν στο άρμα των τεχνολογιών του μέλλοντος» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.

Διαβάστε περισσότερα στη Vradini.gr

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Κορωνοϊός: Αυτές είναι οι περιοχές που ανησυχούν τους ειδικούς

Her News

Βορίδης: Κανονικά η παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου με την συμμετοχή όλων, όχι μόνο εμβολιασμένων

Her News b

Καύσιμα: Έτσι θα κάψεις λιγότερη βενζίνη

Her News