HerNews.gr
Ελλάδα

Καύσιμα: Έτσι θα κάψεις λιγότερη βενζίνη

Κι όμως, υπάρχουν κάποια “μυστικά” που θα σε βοηθήσουν κάψεις λιγότερη βενζίνη, ή πετρέλαιο και έτσι να εξοικονομήσεις χρήματα!

Μάθε το πως:

Βασικό είναι να ξέρεις από πού βάζεις βενζίνη. Αυτό σημαίνει ότι έχεις λιγότερες πιθανότητες να βάζεις κακό καύσιμο, ή να σε κλέβουν στην αντλία.

Επέλεξε να γέμισεις το ρεζερβουάρ νωρίς το πρωί ή στη χαμηλότερη θερμοκρασία της μέρας, όταν το καύσιμο έχει μεγαλύτερη πυκνότητα στη δεξαμενή. 

Μην ξοδεύεις 5 ευρώ σε βενζίνη για να πας σε ένα μακρινό βενζινάδικο που την έχει φθηνότερη. Ό,τι θα εξοικονομήσεις, το κατανάλωσες.

Στους δρόμους ταχείας κυκλοφορίας καλό θα ήταν το αυτοκίνητο να κινείται με κλειστά τα παράθυρα και την ηλιοροφή, αφού ο αέρας που μπαίνει στο εσωτερικό του, δημιουργεί μεγαλύτερη αντίσταση και αυτό έχει σαν αποτέλεσμα ο κινητήρας να ζορίζεται και να καίει περισσότερο.

Να επιλέγεις τις αντλίες που είναι πιο μακριά από την είσοδο του πρατηρίου. Στα
ανέντιμα βενζινάδικα, το “σκάρτο” σε ποιότητα και ποσότητα, πάει μπροστά και
το “καλό” στις “πίσω” αντλίες. 

Να αποφεύγεις να καταστρέφεις την αεροδυναμική του αυτοκινήτου. Μπαγκαζιέρες οροφής, μπάρες οροφής δυσκολεύουν τη μάχη που δίνει το αυτοκίνητό σου να σκίσει τον άνεμο και σου αυξάνουν την κατανάλωση στη βενζίνη. 

Αφαίρεσε το περιττό βάρος. Το παιδικό κάθισμα, όταν δεν μεταφέρεις το παιδί, είναι βάρος. Άδειασε το χώρο αποσκευών με όλα τα περιττά πράγματα και αν φεύγεις για ταξίδι, πάρε μαζί τα απαραίτητα. Το βάρος αυξάνει την κατανάλωση βενζίνης.

Στις επιταχύνσεις, κράτα όσο το δυνατό χαμηλότερα τις στροφές του κινητήρα σου, χωρίς να κρεμάει.

Σκέψου πού θα παρκάρεις, αντί να κάνεις γύρους ψάχνοντας θέση και να καις βενζίνη.

Αν βάζεις μόνη σου βενζίνη, μην πατάς τέρμα τη σκανδάλη της αντλίας.

Η σωστή συντήρηση του αυτοκινήτου σου, ειναι κλειδίγια οικονομία στη βενζίνη. Ένα αυτοκίνητο που έχεις να του αλλάξεις λάδια και να του κάνεις σέρβις καιρό, καίει πολύ παραπάνω. 

Η σωστή πίεση των ελαστικών σου είναι ένα άλλο σημαντικό θέμα για οικονομία στη βενζίνη. Μην αφήνεις ξεφούσκωτα τα λάστιχα, ούτε όμως να τα παραφουσκώνεις. Είναι σημαντικό να ελέγχεις συχνά την πίεση τους.

Απενεργοποίησε το air condition. Η λειτουργία του air-conditionεπιβαρύνει τον κινητήρα και το αποτέλεσμα είναι η βελόνα του ρεζερβουάρ να πέφτει κάθε φορά που το θέτουμε σε λειτουργία.

Η μόνη λύση για να εξοικονομήσουμε καύσιμα και να μειώσουμε τα έξοδα μετακίνησης με το αυτοκίνητό μας, είναι η οικονομική οδήγηση.

Νεότερα Άρθρα

Τραγωδία στον Έβρο: 2 παιδιά ανάμεσα στους 18 απανθρακωμένους μετανάστες στο δάσος της Δαδιάς

HerNews ka

Ξεχασμένη στο δράμα της ζει η 12χρονη – Κυκλοφορεί μονίμως με κουκούλα και δεν πάει σχολείο

HerNews ka

Εθνικό πένθος: Τι σημαίνει και τι ισχύει – Πόσες φορές έχει κηρυχθεί στην Ελλάδα

HerNews ka