HerNews.gr
Συνταγές

Συνταγές: 2 εύκολες & χορτοφαγικές συνταγές για “φθινοπωρινές” μακαρονάδες

Νομίζω πως όλοι λατρεύουμε τις μακαρονάδες καθώς γίνονται γρήγορα και έχουν και άπειρες παραλλαγές.

Εδώ θα δούμε τις vegan “φθινοπωρινές” μακαρονάδες που είναι πεντανόστιμες!

1. Συνταγή: Ζυμαρικά με παρμεζάνα, σκόρδο, σπανάκι και μανιτάρια

Συστατικά:

  • 400 γρ μακαρόνια φαρφάλε (ή οτιδήποτε σας προτιμάτε)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 400 γραμμάρια μανιτάρια
  • 300 γραμμάρια φρέσκο ​​σπανάκι
  • 125 ml ζωμό λαχανικών
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 80 γρ παρμεζάνα τριμμένη
  • 120 ml μαγειρική κρέμα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού νιφάδες κόκκινου τσίλι (προεραιτικά)

Εκτέλεση:

1. Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό μέχρι να γίνουν al dente.

2. Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι. Προσθέστε τα κρεμμύδια κομμένα σε κύβους και σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να γίνουν διάφανα. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε σε ξεχωριστό πιάτο.

3. Προσθέστε τα μανιτάρια στο τηγάνι και σοτάρετε για περίπου 3 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσθέστε λίγο λάδι (αν χρειάζεται). Βγάζουμε τα μανιτάρια από το τηγάνι και τα τοποθετούμε στο πιάτο με τα κρεμμύδια.

4. Τσιγαρίζουμε το σπανάκι στο τηγάνι για περίπου 2 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε το σπανάκι στην άκρη σε ένα νέο πιάτο.

5. Ζεσταίνουμε λίγο λάδι στο τηγάνι, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο, το τσιγαρίζουμε για 30 δευτερόλεπτα και μετά προσθέτουμε διαλυμένο ζωμό λαχανικών. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την τριμμένη παρμεζάνα, τις νιφάδες τσίλι και μαγειρέψτε για 2 λεπτά. Ανακατεύουμε όλα μέχρι να πάρει λίγο χρώμα η κρέμα.

6. Όταν γίνουν τα ζυμαρικά, επιστρέφουμε τα μανιτάρια, τα κρεμμύδια και το σπανάκι στο τηγάνι και μετά προσθέτουμε τα κοσκινισμένα ζυμαρικά και ανακατεύουμε καλά. Για επιπλέον κρεμώδη υφή, σερβίρετε τα ζυμαρικά με ακόμα περισσότερη παρμεζάνα από πάνω. Καλή όρεξη!

 

 Ζυμαρικά φέτας κολοκύθας:

Υλικά:

  • 360 γρ αχιβάδες
  • 1 κιλό κολοκύθα βουτύρου
  • 8 σκελίδες σκόρδο
  • 180 γρ τυρί φέτα
  • 2 χούφτες baby σπανάκι
  • 1 χούφτα καρύδια
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 8 κλωναράκια θυμάρι
  • Αλάτι και πιπέρι για καρύκευμα

Εκτέλεση:

1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C αέρα

2. Καθαρίζουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε κύβους και τα βάζουμε σε ταψί.

3. Προσθέστε τις σκελίδες σκόρδου (με τη φλούδα), το θυμάρι και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε να αλειφθούν όλα με λάδι.

4. Τοποθετούμε το κομμάτι της φέτας στο κέντρο του ταψιού και απλώνουμε ομοιόμορφα γύρω του το μείγμα της κολοκύθας.

5. Αλατοπιπερώνουμε τη φέτα με θυμάρι και λίγο ελαιόλαδο.

6. Τοποθετούμε το ταψί στο φούρνο για 25 λεπτά μέχρι να ψηθεί η κολοκύθα και να μαλακώσει η φέτα.

7. Βράζετε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό 10 λεπτά πριν είναι έτοιμη η κολοκύθα. Κρατήστε λίγο από το στραγγισμένο νερό των ζυμαρικών.

8. Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και ξεφλουδίζουμε απαλά το σκόρδο. Θρυμματίζουμε το σκόρδο με ένα πιρούνι.

9. Σπάμε τη φέτα και ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά.

10. Προσθέστε το σπανάκι και το κρατημένο νερό των ζυμαρικών στα ζυμαρικά.

11. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μια κρεμώδη σάλτσα.

12. Πασπαλίστε από πάνω τα κομμάτια καρυδιού λίγο πριν τα σερβίρετε για να παραμείνουν ωραία και τραγανά.

Νεότερα Άρθρα

Manacooks: Τηγανητό Κουνουπιδόριζο – Η πεντανόστιμη εκδοχή του ασιάτικου fried rice

Her News

Συνταγή: Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου

Her News

Αρωματική λεμονόπιτα για μυρωδάτα καλοκαιρινά απογεύματα

Her News