HerNews.gr
Beauty

Σατέν & μεταξωτές μαξιλαροθήκες: Ποια είναι τα οφέλη τους

Τελευταία σίγουρα θα έχετε δει ή θα έχετε ακούσει για τον χαμό που γίνεται γύρω από τις σατέν και μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

Και είναι λογικό, καθώς ένας καλός ύπνος δεν περιορίζεται μόνο στις συνιστώμενες 7 με 9 ώρες αλλά και στο υλικό που ακουμπάμε το κεφάλι μας.

Υπάρχουν αρκετά προϊόντα ομορφιάς που υπόσχονται να κάνουν τα μαγικά τους ενώ κοιμόμαστε, αλλά ένα tip που προτείνουμε ανεπιφύλακτα είναι μια μεταξωτή ή σατέν (πολυεστερική) μαξιλαροθήκη.

 Αυτά τα γυαλιστερά υφάσματα μπορούν να κάνουν θαύματα τόσο για τα μαλλιά σας, όσο και για το δέρμα σας. 

Αλλά πριν συζητήσουμε τα οφέλη, ας ξεχωρίσουμε γρήγορα τις διαφορές ανάμεσα στις σατέν και μεταξωτές μαξιλαροθήκες.

 Το μετάξι είναι μια φυσική ίνα ζωικής πρωτεΐνης, ενώ ο πολυεστέρας είναι μια βιομηχανικά παραγόμενη ίνα από πετρέλαιο. Ως εκ τούτου, το μετάξι προσφέρει σημαντικά καλύτερη επίδραση με το δέρμα λόγω παρόμοιας χημικής σύνθεσης. 

Ενώ η ποιότητα του σατέν (πολυεστέρα) μπορεί να ποικίλλει από φθηνό έως πολυτελές με τη χώρα προέλευσης να παίζει μεγάλο ρόλο στην ποιότητα του προϊόντος.

Εν ολίγοις, το μετάξι κατασκευάζεται από ό,τι παράγεται από μεταξοσκώληκες και χρειάζεται απίστευτα μεγάλη ποσότητα ζωικών πρωτεϊνών για να φτιάξει μια μικρή ποσότητα μεταξωτού υφάσματος. 

Αυτός είναι ο λόγος που οι πραγματικές μεταξωτές μαξιλαροθήκες μπορεί να κυμαίνονται από 70 ευρώ έως και πολύ παραπάνω, ενώ οι ποιοτικές μαξιλαροθήκες από σατέν τείνουν να ξεκινούν από περίπου 20 με 30 ευρώ.

Για κάποιους, τίποτα δεν συγκρίνεται με τις φυσικές, 100% μεταξωτές μαξιλαροθήκες. Για άλλους, ωστόσο, μια φθηνότερη επιλογή που προσφέρει συγκρίσιμα οφέλη είναι ένας πολύ καλός τρόπος. 

Οι εξαιρετικά υψηλής ποιότητας σατέν μαξιλαροθήκες μπορούν να συγκριθούν με τις μεταξωτές, επειδή το μέρος τους που αγγίζει πραγματικά τα μαλλιά και το δέρμα σας είναι ως επί το πλείστον μεταξωτό, επομένως προσφέρουν σχεδόν τα ίδια οφέλη στη μισή τιμή περίπου.

Δυστυχώς, οι τυπικές μαξιλαροθήκες από 100 τοις εκατό βαμβάκι απορροφούν υγρασία και προκαλούν μεγάλη τριβή, η οποία μπορεί να προκαλέσει σημαντικό σπάσιμο των μαλλιών. 

Επίσης οι απλές μαξιλαροθήκες τείνουν να απορροφούν τα προϊόντα skincare που βάζουμε στο πρόσωπό μας το βράδυ πριν πέσουμε για ύπνο, με αποτέλεσμα να μη κάνουν την προαπαιτούμενη δουλειά στο πρόσωπο.

Το σατέν είναι απαλό στην αφή και επιτρέπει στο πρόσωπό σας να γλιστράει πάνω στη μαξιλαροθήκη. Τα υφάσματα, όπως το βαμβάκι και το μαλλί, μπορούν να προκαλέσουν τριβή κατά τη μετακίνηση.

Αυτή η τριβή προκαλεί πτυχώσεις, γραμμές και ρυτίδες που δημιουργούνται γύρω από τα μάτια, το μέτωπο και το στόμα σας ενώ κοιμάστε.

Επιπλέον, οι μεταξωτές και σατέν μαξιλαροθήκες διατηρούν τις βλεφαρίδες και τα φρύδια πιο ανέπαφα καθώς μετακινείτε το πρόσωπό σας μπρος-πίσω στο μαξιλάρι.

Οι μεταξωτές και σατέν μαξιλαροθήκες βοηθούν στο να διατηρείται το δέρμα σας ελαστικό και επιτρέπουν στους πόρους σας να αναπνέουν. Οι βαμβακερές μαξιλαροθήκες, από την άλλη πλευρά, αντλούν την υγρασία από το δέρμα σας καθώς κοιμάστε.

Τέλος με τις μεταξωτές και σατέν μαξιλαροθήκες, το δέρμα μπορεί να αναπνέει περισσότερο, κάτι που βοηθά στην ελαχιστοποίηση των πόρων, στη μείωση του ερεθισμού και της ερυθρότητας και στην αύξηση της σφριγηλότητας.

Νομίζουμε ότι σας δώσαμε αρκετά καλούς λόγους για να κάνετε την δοκιμή!

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Sarah Jessica Parker: Αυτό είναι το αγαπημένο της concealer

HerNewskl

Πρέπει να λούζετε τα μαλλιά σας πριν το κούρεμα;

HerNewskl

Florence Pugh: Το elegant μπλε μανικιούρ στο Φεστιβάλ Βενετίας

HerNewskl