HerNews.gr
Συνεντεύξεις

Ο Θοδωρής Μεταξάς μιλά στο HerNews: «Το τραγούδι για εμένα σίγουρα δεν είναι κάτι που… προέκυψε»

Ο αγαπημένος και πολλά υποσχόμενος τραγουδιστής Θοδωρής Μεταξάς μιλά στο HerNews για την επιτυχημένη πορεία του στον χώρο του τραγουδιού, την υπέροχη οικογένεια του, τις αγωνίες του ως πατέρας, τους επόμενους στόχους του αλλά και την εμφάνιση του στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο».

Θοδωρή, μίλησε μας για εσένα. Ήθελες από μικρός να γίνεις τραγουδιστής ή προέκυψε στην πορεία;

Το τραγούδι για εμένα σίγουρα δεν είναι κάτι που «προέκυψε». Από πολύ μικρή ηλικία τραγουδούσα ερασιτεχνικά και κάπου στην εφηβεία, εκεί στην τελευταία τάξη του λυκείου, ήταν που τα πράγματα έγιναν πιο επαγγελματικά.

Πως ξεκίνησες επαγγελματικά το τραγούδι; Υπήρξαν δυσκολίες στην αρχή της καριέρας σου;

Ξεκίνησα πηγαίνοντας σε διάφορες οντισιόν. Ήταν αρκετά δύσκολη διαδικασία αλλά ταυτόχρονα και αναγκαία, αφού όλο αυτό σε ανάγκαζε κατά κάποιο τρόπο να ξεπεράσεις τις όποιες φοβίες και να «βγεις από το καβούκι» σου. Κάποια στιγμή σε μία από αυτές τις οντισιόν άνοιξε η πόρτα για τον χώρο του τραγουδιού και τότε ήξερα ότι αυτό είναι που θέλω να κάνω. Υπήρξαν και υπάρχουν δυσκολίες. Είναι μια δύσκολη δουλειά με άγχος και ανασφάλεια. Αλλά αυτή είναι και η ομορφιά της. Αν ήταν εύκολο θα το έκαναν όλοι.

Γιατί δεν επέλεξες να πας σε κάποιο talent show?

Απλώς δεν είναι κάτι που ταιριάζει με τον χαρακτήρα μου. Πιθανόν να ήταν λίγο πιο εύκολα τα πράγματα αν έκανα αυτή την επιλογή, γιατί δε σου κρύβω ότι μου προτάθηκε κάποια στιγμή, όμως αυτό που πιστεύω είναι ότι όλα αυτά τα show συμβάλουν περισσότερο στην προβολή των υπόλοιπων συντελεστών και όχι τόσο των διαγωνιζόμενων.

Πόσο δύσκολος είναι ο χώρος του τραγουδιού και τι καλείται να αντιμετωπίσει ένας επαγγελματίας;

Όπως σου ανέφερα και πριν οι δυσκολίες είναι πολλές, με δυσκολότερο το κομμάτι της ανασφάλειας που έχεις να αντιμετωπίσεις. Οι μόνιμες σκέψεις που κάνεις είναι αν θα έχεις δουλειά την επόμενη μέρα, αν θα τα καταφέρεις κλπ. Οι δυσκολίες είναι αρκετές αλλά υπάρχουν στιγμές που σε ανταμείβουν για όλες αυτές τις δυσκολίες.

 Έχεις ξεχωρίσει κάποιες συνεργασίες στην πορεία σου;

Ναι. Πρώτα από όλες την τωρινή, που έχω την τύχη να συνεργάζομαι με έναν καταπληκτικό καλλιτέχνη αλλά ακόμα καλύτερο άνθρωπο, τον Λευτέρη Παναταζή.
Δε μπορώ να μην αναφέρω βέβαια και τη συνεργασία μου με τον Νίκο Βέρτη που επί δύο χρόνια περάσαμε υπέροχα. Και τον μοναδικό Βασίλη Καρρά. Είναι εξαιρετικοί καλλιτέχνες που έχουν πολλά να σου μάθουν.

Υπήρξαν στιγμές που οι δυσκολίες στη δουλειά σου σε έκαναν να σκεφτείς να αλλάξεις πορεία;

Όχι. Δεν κάνω τέτοιες χάρες.

Φέτος το χειμώνα, που θα σε απολαμβάνουμε;

Φέτος το χειμώνα θα είμαστε με τον Λευτέρη Πανταζή, τον Χρήστο Δάντη, τον Κωνσταντίνο Παντελίδη και την Αθηνά Πολίτη στην Αυτοκίνηση. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 4 Νοεμβρίου.

Σε είδαμε να εμφανίζεσαι και στην τηλεοπτική σειρά του MEGA «Μαύρο Ρόδο». Θα έχει εξέλιξη αυτός ο χαρακτήρας; Πως προέκυψε αυτή η συνεργασία και πως ήταν αυτή η εμπειρία;

Ο ρόλος αυτός στην πραγματικότητα… δεν είναι ρόλος. Υποδύομαι ουσιαστικά τον εαυτό μου, τον τραγουδιστή Θοδωρή Μεταξά και αυτός ήταν και ο λόγος που δε δίστασα να το κάνω όταν μου προτάθηκε.
Σε καμία περίπτωση δε δηλώνω ηθοποιός, όμως η υποκριτική κατά κάποιον τρόπο είναι και μέρος της δουλειάς ενός τραγουδιστή.
Είχα την τύχη να γυρίσω κάποιες σκηνές με τον πρωταγωνιστή της σειράς, τον Λεωνίδα Κακούρη τον οποίο θεωρώ από τους καλύτερους Έλληνες ηθοποιούς της γενιάς του και ομολογώ ότι η εμπειρία ήταν καταπληκτική.
Όπως επίσης οφείλω να ομολογήσω πως όταν ενημερώθηκα ότι η πρώτη σκηνή θα είναι μαζί του, αγχώθηκα όσο δεν έχω αγχωθεί εδώ και χρόνια! Το πως θα εξελιχθεί ο ρόλος το γνωρίζουν μόνο οι σεναριογράφοι…

Είσαι πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. Πως συνδυάζεις οικογένεια και επαγγελματική ζωή;

Δεν είναι εύκολο. Ειδικά σε περιόδους όπως το καλοκαίρι που οι επαγγελματικές υποχρεώσεις όπως μία περιοδεία σε κρατάνε μακριά από την οικογένειά σου. Έχω όμως την τύχη να έχω μία καταπληκτική γυναίκα τη Σοφία, η οποία είναι ο βράχος μου και με κάνει να αισθάνομαι σιγουριά όταν λείπω ότι όλα στο σπίτι είναι καλά.

Μιλώντας σαν πατέρας, τι αγωνίες έχεις στο μεγάλωμα του παιδιού σου, σε μια εποχή που τα παιδιά βιώνουν το bulling, τη βία και το άγχος της σύγχρονης ζωής;

Το άγχος μου είναι για πράγματα που δε μπορώ να ελέγξω. Σε ότι αφορά το bulling και όλα τα φαινόμενα βίας της εποχής προσπαθώ να μεγαλώσω ένα ανεξάρτητο παιδί, με ισχυρό χαρακτήρα και αξίες που θα μπορέσει να αντιμετωπίσει σωστά τέτοια φαινόμενα είτε αφορά την ίδια, είτε κάποιο οικείο της πρόσωπο.

Ετοιμάζεις νέα δισκογραφική δουλειά; Τι να περιμένουμε από εσένα;

Ετοιμάζονται πολλά ωραία πράγματα αυτόν τον καιρό και σύντομα θα κυκλοφορήσει και το νέο τραγούδι από την Panik Records. Θα σου έλεγα τον τίτλο, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα…

 Aκολουθήστε μας στo Google News

Νεότερα Άρθρα

Έφη Θώδη: «Είχα τόσους θαυμαστές που πέθαιναν για μένα. Ένας μου την είχε στήσει κάτω από το σπίτι»

Her News

Δημήτρης Κοντολάζος για Ελένη Μενεγάκη: «Στεναχωριέμαι γιατί θα ήθελα να είναι κοντά στην κόρη μας που βάπτισε»

HerNews ka

Η Στέλλα Κοσμοπούλου μιλά στο HerNews: «Πιστεύω πως πάντα βρίσκουμε κοινά στοιχεία με τους ρόλους που καλούμαστε να υποδυθούμε»

HerNews ka